AnunturiApel adresat Palamentului Romaniei

Analizand proiectele de legi privind restituirea in natura sau prin echivalent a unor imobile preluate de stat dupa 6 martie 1945, cat si a celui pentru protectia chiriasilor publicate in presa si aflate in dezbaterea Comisiilor Parlamentare, Asociatia Proprietarilor cu Imobile Nationalizate, Uniunea Veteranilor de razboi si a Urmasilor Veteranilor, Fundatia Mociornita, Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania, Propact si Comitetul pentru Proprietate Privata, Uniunea Românească isi manifesta totala dezaprobare fata de aceste proiecte de lege pentru urmatoarele motive:

Impartirea artificiala a bunurilor imobile preluate abuziv de stat in doua categorii "cu titlu" si "fara titlu" este nejustificata, deoarece toate aceste bunuri au fost preluate de stat prin violenta, contrar prevederilor constitutionale si a prevederilor Codului Civil in vigoare la data respectiva.

Astfel Constitutia prevedea:
la Art. 8 " Proprietatea particulara si dreptul de mostenire sunt respectate si garantate prin lege; Proprietatea particulara agonisita prin munca si economisire se bucura de protectie speciala";
la Art. 10 "Pot fi facute exproprieri pentru cauza de utilitate publica pe baza unei legi si cu o dreapta despagubire stabilita prin justitie".

Codul Civil prevede:

la Art. 481 " Nimeni nu poate fi silit a ceda proprietatea sa afara numai pentru cauza de utilitate publica si primind o dreapta si prealabila despagubire";
la Art.475 "Oricine poate dispune liber de bunurile ce sunt ale lui"
la Art.480 "Proprietatea este dreptul ce are cineva de a se bucura si a dispune de un lucru in mod exclusiv si absolut insa in limitele acordate de lege"
la Art.644 si 645 care prevede strict limitativ modul de transmitere a proprietatii , respectiv prin acte de vointa neviciata, de vanzare, donatie, testament, etc, si care nu include "abuzul", ca generator de titlu.
la Art.1346 " Daca vinzatorul a vindut cu rea credinta fondul altuia, el va fi dator sa intoarca cumparatorului toate spezele ce va fi facut."
Drept urmare consideram ca toate confiscarile au fost facute fara titlu si ca atare persoanele deposedate de bunuri in baza actelor normative mentionate in Anexa 1 a acestui proiect de lege, cit si persoanele care au suferit condamnari politice la inchisoare si confiscarea averii, ca si a persoanelor detinute in lagarele de munca fara a fi condamnate dar carora li s-au confiscat bunurile, si-au pastrat calitatea de proprietari avuta la data preluarii.
In consecinta si vinzarile efectuate de stat asupra acestor bunuri preluate, le consideram ilegale deoarece statul nu a detinut niciodata un titlu valabil asupra acestor proprietati.
Dorim sa reamintim legiuitorilor de astazi declaratia lui Corneliu Coposu, aparuta in "Romania Libera" din 25 iunie 1991:
"De asemenea, consideram toata legislatia din timpul dictaturii comuniste ca inexistenta si ne angajam sa o inlocuim cu masuri legitime, in conformitate cu dorinta si necesitatile poporului roman. Cerem o restituire integrala a tuturor drepturilor spirituale si materiale care au fost confiscate de regimul comunist poporului roman"


Avind in vedere cele aratate mai sus suntem in total dezacord cu cele doua proiecte de lege numite fals "restituire si protectia chiriasilor", aflate in dezbatere.
O probelma care impiedica rezolvarea restituirii imobilelor preluate de stat fara nici un drept este problema asigurarii unor spatii locative corespunzat oare pentru persoanele care astazi locuiesc in acestea, cu exceptia abuzurilor comise, si care nu poate fi rezolvata decit prin interventia statului, care a creat problema, prin demararea unui program de constructie de locuinte care sa fie puse la dispozitia chirasilor intr-un timp rezonabil si nu realizata pe seama proprietarilor de drept.
Solicitam in calitate de reprezentanti ai intereselor proprietarilor, care constituie un important segment al societatii civile, elaborarea unei legi pentru anularea tuturor actelor normative emise de statul comunist prin care s-au preluat abuziv bunuri de orice fel si restituirea pe cale administrativa a acestor bunuri. Prin recentele majorari excesive ale impozitului pe proprietate, guvernul demonstreaza ca in timpuri grele proprietarii sunt cei pe care pot conta sa ajute tara.
La elaborarea acestei legi consideram normal a fi consultati, inaintea supunerii spre dezbatere in Parlamentul Romaniei.
Inlaturarea totala a abuzului cat si a efectelor acestuia, trebuie facuta prin restituirea integrala in natura acolo unde bunul exista, dreapta despagubire putand interveni numai in cazul in care bunul nu mai exista fizic. Acest act legislativ trebuie sa fie precis, obiectiv, fara posibilitate de interpretare tendentioasa impotriva proprietarului.
Din partea proprietarilor, propunem spre vot in Parlamentul Romaniei urmatorul proiect de lege:
"Toate bunurile trecute in posesia statului in perioada dintre 23 August 1944 si prezent vor fi retrocedate proprietarilor de drept in termen de 90 de zile de la publicarea prezentei legi in Monitorul Oficial. Reconpensa pentru bunurile distruse si pagubele suferite va fi stabilita in conformitate cu principiile Codului Civil."


Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania
Asociatia Proprietarilor cu Imobile Nationalizate
Comitetul pentru Proprietatea Privata
Fundatia Mociornita
Grupul de Sprijin ALIANTA CIVICA, New York
Propact
Uniunea Veteranilor de Razboi si a Urmasilor Veteranilor
Uniunea Românească

18 Februarie, 1999

Sus Actiuni si Initiative Aplicatie Membru Comisia de Experti Scrisori si Mesaje PrimitePROTEST

Comunitatea româna a abonatilor Internet protesteaza pe aceasta cale împotriva tarifelor practicate de monopolul Romtelecom, acum patronat de OTE. Un protest asemanator a fost redactat si împotriva OTE în Grecia.
Consideram ca tarifele practicate de aceasta institutie sunt exagerate (23424 lei/ora = 2$/ora).
O asemenea politica tarifara face ca abonatii obisnuiti de Internet din România sa nu îsi poata permite sa utilizeze serviciile Internet în mod regulat. În acelasi timp, îngradirea indirecta a accesului la Internet prin politici financiare reprezinta o amenintare serioasa la libertatea de exprimare a românilor si pune în pericol viitorul României.

Cererea noastra se rezuma la:

Reducerea preturilor pentru transmisiile de date (în special Internet) prin alocarea de numere de telefon speciale provider-ilor Internet din România dupa cum urmeaza: 1 impuls la 10 minute în timpul zilei, iar noaptea un tarif simbolic aproape de gratuitate. Aceasta solutie a fost aleasa de partenerii nostri de suferinta din Grecia, iar OTE este pe cale sa o accepte.
Linii telefonice speciale în ce priveste calitatea semnalului instalate pentru provider-ii Internet
Educarea angajatilor Romtelecom în spiritul noilor tehnologii ale informatiei si crearea în cadrul Romtelecom al unui departament special pentru Tehnologia Informatiei
Revizuirea comportamentului unor angajati ai Romtelecomului în sensul relatiei client-furnizor. Nu dorim sloganul DE LA OM LA OM ci DE LA FURNIZOR LA CLIENT. Cerem respect!
În cazul în care nu vom primi un raspuns la acest protest pâna la data de 15 februarie 1999, Anti Romtelecom va declansa actiuni de protest si boicot la nivel european în ce priveste Romtelecomul. France Telecom a înteles, Deutsche Telekom a înteles. Asteptam sa întelegeti si dumneavoastra!

(C) 1999 Anti Romtelecom membru al TELECOM.EU.ORG
6 februarie 1998

Contrasemneaza:

Asociatia Internautilor din Spania
(http://www.internautas.org/)
Frontiere electronice libere
(http://www.arnal.es/free)
Grupo Tarifa Plana
(http://www.laref.com/gtp)
La Huelga
(http://www.lanzadera.com/lahuelga)
Platforma Tarifa Plana
(http://www.geocities.com/Hollywood/1073/plana.htm)
Timofonica
(http://www.timofonica.com/)
Unyon de Cibernautas
(http://ucy.org/)
Campaign for Unmetered Communications
(http://www.unmetered.org.uk/)
L'Action Rouge
(http://surf.to/boycott.ch)
Der Internet geht offline!
(http://www.internetstreik.de/)
Anti-OTE
(http://www.periptero.com/ote/ote.htm)
Internet Actie
(http://www.nlweb.net/)
Movimento greve.net Portugal
(http://www.terravista.pt/meco/2119/)
Protest polskich
(http://riva.koti.com.pl/~protest)
No TUT
(http://notut.ml.org/)
Iniziativa popolare per l'abolizione della tariffa urbana a tempo
(http://www.abolizione.org/)
Otage de France Telecom
(http://www.netexit.com/ft/ft.html)
@dim
(http://adim.citeweb.net/)
L'eclaireur
(http://www.multimania.com/scout/)
France Telecom Strike
(http://www.ft-strike.org/)
Revista Ilegala de Electronica
(http://members.xoom.com/Antiromtelecom)
Uniunea Românească
(http://www.romania.org/ur)

================================================
Va rugam sa sustineti acest protest prin toate mijloacele pe care leaveti la dispozitie.
V-am fi recunoscatori daca pe paginile de web pe care le administrati ar aparea un link catre site-ul nostru (http://antirtl.go.ro)
La fel, ne-am bucura daca ati vizita site-ul nostru si ne-ati sustine protestul publicat acolo semnand ca firma sau ca persoana particulara. Daca au reusit în alte tari, trebuie sa reusim si noi!

Va multumim.

Pentru un web romanesc accesibil tuturor, Anti Romtelecom (c) 1999.
http://antirtl.go.ro
AntiRomtelecom@usa.net

Sus Actiuni si Initiative Aplicatie Membru Comisia de Experti Scrisori si Mesaje PrimiteBiroul Executiv al Uniunii Romanesti, doreste sa va informeze ca:

1. Domnul Prof.Univ.Dr. Mircea Roman, fondatorul Uniunii Romanesti, presedinte al Uniunii Romanesti in perioada 1997-1998, omul care in sintonie cu societatea civila din Timisoara a fost initiatorul Apelului Uniunii Romanesti, apel prin care se cere Presedintiei, Parlamentului si Justitiei Române să-si facă datoria, a fost ales Presedinte de Onoare al Uniunii Romanesti.

2. Domnul George Roth (USA), seful Comisiei de Marketing si Management a Uniunii Romanesti a fost ales Vice-Presedinte America de Nord a Uniunii Romanesti.
"Cred in aceasta Organizatie care cred ca s-a intarit in timp", spunea domnul Roth la cateva ore dupa ce a fost anuntat de decizia BE al UR. In incheiere domnul Roth spune: "...in cazul nostru s-a creat practic o comunitate raspindita peste tot in lume si care cred ca produce multe satisfactii celor care impartasesc un interes comun relativ la Romania".

3. Domnul Adrian Butuc (Portugalia) a fost ales in functia de Secretar General al Uniunii Romanesti.
"Sunt si voiu fi mereu alaturi de toti cei care simt si gandesc romaneste. Dorinta de-a veghea la binele Neamului Romanesc ne uneste, ne face mai drepti si mai buni. Cu aceste ganduri, inca de la inceput, am participat activ la construirea Uniunii Romanesti."
"Sunt convins ca spiritul Uniunii Romanesti si idealurile sublime care ne unesc, ne vor da curaj si intelepciune sa mergem inainte. Asa sa ne Ajute Dumnezeu !"

Cu permisiunea Dumneavoastra va citez doua articole din Statutul nostru:
"Art.16 Biroul Executiv este constituit din Presedintele de onoare, Presedinte, Vice-presedinti ( Un Prim vice-presedinte si trei vice-presedinti continentali) si Secretarul General. Hotărârile luate de BE între sesiunile AG au caracter executoriu, ratificarea lor revenind următoarei AG.
Art.17 BE are următoarele obligatii si responsabilităti:
a) Aplică deciziile AG si CC, coordonează si participă efectiv la desfăsurarea activitătilor U_R,
b) Completează comisiile de experti, si nominalizează membrii lor,
c) Acceptă noi membri, si hotărăste asupra demisiilor, excluderilor sau suspendărilor temporare sau definitive din functii a membrilor (inclusiv ale BE),
d) Numeste comisiile ad-hoc ale U_R. "

Uniunea Romaneasca

Sus Actiuni si Initiative Aplicatie Membru Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite


Brussels, BELGIA, 22 ianuarie 1999 (UR) -- Organizatia internationala Uniunea Romaneasca isi exprima sprijinul total guvernului si presedintelui Romaniei in aceste momente grele pentru tara.

"Orice incercare de a impune prin forta, sau miscari de strada, o schimbare de regim sau guvern in Romania este inacceptabila" a spus Dr. Dan Stanescu, directorul Uniunii Romanesti in Belgia.

Partidele extremiste, care au provocat si care conduc aceste miscari, ca si aliatii lor politici, sunt forte ale trecutului comunist care incearca, folosind o situatie economica dificila, sa-si recastige influenta pierduta.

Uniunea Romaneasca confirma sprijinul organizatiei pentru democratie, si participarea in procesul de refacere al tarii si al societatii romanesti. Uniunea Romaneasca condamna folosirea fortei pentru obtinerea de revendicari si atitudinea partidelor national-socialiste.

"Suntem alaturi de fortele democratice, care trebuie sa invinga in aceasta situatie critica" a adaugat George Roth din San Francisco, California.


Moscova, RUSIA, 19 iunie 1998 (UR) -- Uniunea Romaneasca are deosebita placere de a anunta directorul Uniunii Romanesti in Rusia, prof. univ. dr. Gheorghe Tihenchiu. Gheorghe Tihenchiu este original din satul Cioara, Republica Moldova si a lucrat in Chisinau la Institutul Politehnic inainte de a se muta in Moscova.

"Imi dau bine seama," a spus Tihenchiu, "ca vor trebui depuse mari eforturi, va trebui de muncit din gros, pentru ca idealurile UR sa triumfe si pe meleagurile moscovite.  Sa speram, ca impreuna, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom duce la bun sfarsit cele gandite si zamislite de noi toti."

Comunitatea romaneasca din Moscova numara zece mii de oameni, originali din Republica Moldova, Basarabia de Sud si de Nord, si regiunea Cernauti, printre ei ilustrul scriitor Ion Druta, conpozitorul Eugeniu Doga, multi profesori universitari, medici, si oameni de arta.

Deoarece multi dintre ei nu au acces la Internet, Gheorghe Tihenchiu a tiparit cateva materiale pe care le va raspandi printre conationalii nostri din Rusia. Deasemenea, el a sugerat completarea paginii culturale a UR cu lista compozitorilor, regizorilor si a oamenilor de arta din diaspora romaneasca.  Totodata, el considera binevenita o pagina dedicata succeselor celor din domeniul stiintei si tehnicii.

Uniunea Romaneasca ii multumeste pe aceasta cale pentru implicarea in problemele romanesti si pentru interesul si dragostea pentru neamul romanesc.


Sus Actiuni si Initiative Aplicatie Membru Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite


Moncton, New Brunswick, CANADA, 4 aprilie 1998 (UR) -- Biroul Executiv al Uniunii Romanesti are deosebita placere de a-l invita pe Dl. Dr. Corneliu Chisu in Consiliul de Conducere al organizatiei noastre, conform art. 15 din statut.

Dr. Corneliu Chisu, Consul Onorific al Republicii Moldova, a fost in ultimii 18 ani consilier expert in cadrul serviciilor diplomatice ale Moldovei si Italiei in domeniul cooperarii internationale. Corneliu vorbeste fluent engleza, italiana, romana, maghiara si are o buna cunoastere a limbilor franceza, rusa, germana si spaniola. El este membru al Institutului Canadian de Afaceri Internationale, al Asociatiei Serviciilor Consulare din Toronto, al Asociatiei Traducatorilor si Interpretilor din Ontario, si numeroase alte institutii si organizatii de prestigiu.

"Sper ca prin eforturile mele," a spus Chisu, "sa pot aduce o contributie utila pentru promovarea Romaniei in lume si in special aici in Canada."

Uniunea Romaneasca ii multumeste distinsului nostru membru pentru amabilitatea de a fi util cauzei romanesti, servind in Consiliului de Conducere.


Montreal, Quebec, CANADA, 2 aprilie 1998 (UR) -- Uniunea Romaneasca are deosebita placere de a anunta Presedintele Comisiei de Informatica, Dl. Tavi Ureche.

Tavi a fost ales de catre membrii comisiei pentru a conduce lucrarile acesteia. Alegerile s-au incheiat acum cateva zile si s-au desfasurat pe parcursul a doua saptamani cu participarea tuturor membrilor acestei comisii.

"Tin sa multumesc," a spus Ureche, "tuturor celor ce mi-au acordat increderea lor pentru acest mandat. De asemenea, doresc sa multumesc tuturor membrilor Comisiei pentru participarea si interesul aratat pana acum."

Tavi Ureche este realizatorul unei frumoase prezentari a Romaniei pe Internet, Romania Virtuala http://www.info.polymtl.ca/Romania. "Imi exprim speranta," a continuat Tavi, "unei colaborari fructuoase cu fiecare spre o contributie cat mai marcanta a Comisiei noastre in cadrul Uniunii." Tavi va prelua stafeta de la Adrian Butuc, care a incurajat participarea realizatorilor celor mai mari puncte de atractie de pe Internet si a altor experti in acest domeniu. Adrian va prelua functia de Vice-Presedinte in cadrul aceleasi comisii. "Astept cu nerabdare sa ne apucam de treaba," a adaugat Adrian Butuc, realizatorul paginii Uniunii Romanesti de pe Internet.

Le multumim pe aceasta cale si le dorim SUCCES!


Copenhaga, DANEMARCA, 18 martie 1998 (UR) -- Uniunea Românească are deosebita plăcere de a anunta Directorul Uniunii Românesti în Danemarca, Domnul Horia Bucurica.

Dl. Bucurică este manager director al Biroului Român de Turism Copenhaga si locuieste în Danemarca de opt ani. Actiunile lui pentru promovarea turismului dintre Danemarca, sudul Suediei si România au fost recent reportate în ziarul ZIUA, dl. Bucurică fiind cotat ca un bun connaisseur in domeniul turistic.

Printre actiunile pe care Horia îsi propune să le ducă la îndeplinire se numără lărgirea bazei de suport a Uniunii Românesti în Danemarca la 100 de membrii până la sfârsitul anului, oferta de a gazdui gratuit paginile Internet pentru membrii Uniunii Românesti pe serverul www.infotravel.dk, si promovarea comertului si turismului dintre Danemarca si România. Îi multumim pe această cale pentru implicarea lui în problemele românesti si îi urăm succes.


Sus Actiuni si Initiative Aplicatie Membru Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite


San Francisco, CALIFORNIA, 12 martie 1998 (UR) -- Uniunea Romaneasca doreste sa va aduca la cunostinta debutul activitatii comisiei de management si marketing. Dl. George Roth din California isi ofera timpul si cunostintele lui in acest domeniu. Cei ce doresc sa i se alature sunt rugati sa il contacteze la adresa groth@tcg.net sau sa ii comunice prin uniunea_romaneasca@netside.net.


Hanovra, GERMANIA, 15 feb 1998 (UR) -- Uniunea Românească are deosebita plăcere de a anunta numirea domnului Dr. Jürgen Pflanzer în pozitia de Vice-Presedinte, Europa.

Dr. Jürgen Pflanzer, venit de zece ani in Germania, va contribui sigur la succesul Uniunii Românesti. În noua sa capacitate, Jürgen va supraveghea activitatea Uniunii Românesti pe continentul european, printr-o colaborare strânsă cu secretatul general adjunct continental, membrii consiliului de conducere, membrii comisiilor de lucru si cu directorii filialelor nationale. Totodata el va coordona desfasurarea activitatilor Uniunii Românesti si va participa activ în procesul de decizie al biroului executiv.

"Doresc ca morala crestină," a spus Dr. Pflanzer, "să poata face parte din interactiunea cu tineretul român, pentru ca societatea de acasă să-si recapete fostele valori ce le-a posedat înaintea comunismului." Dl. Pflanzer a arătat caracterul său pasnic, oltenesc, în buna solutionare a unor oportunităti interne. El este membru al comisiei de tineret si al comisiei pentru probleme sociale si de sanatate.

Dl. Dr. Jürgen Pflanzer a fost selectionat în baza experientei sale, a interesului pentru actiunile diasporei românesti, cât si a contributiei personale spre beneficiul organizatiei noastre.

Biroul executiv al Uniunii Românesti


Sus Actiuni si Initiative Aplicatie Membru Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite


Timisioara, ROMÂNIA, 12 Feb 1998 (UR) -- Uniunea Românească are deosebita plăcere de a saluta pe + Înalt Prea Sfiintitul Mitropolit Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, membru de onoare al Uniunii Românesti.

Uniunea Românească, prin actiunile si initiativele pe care le intreprinde în slujba românilor si a tarii, va încerca să se ridice la înăltimea valorii morale a distinsului nostru membru.

Transmitem Înalt Prea Sfiintiei Sale gândurile noastre cele mai curate.


Arendal, NORVEGIA, 8 Feb 1998 (UR) -- UNIUNEA ROMÂNEASCĂ are deosebita plăcere de a anunta Directorul Uniunii Românesti în Norvegia, domnul Drd. Lorant Czaran.

Dl. Czaran, originar din Sighisoara, Mures, participă la proiecte de mediu din Europa de Est si la lansarea lor prin Programul de Mediu al Organizatiei Natiunilor Unite ( de fapt chiar acum se află într-o delegatie la Ministerul Mediului în România ).

Dl. Lorant Czaran poate fi contactat direct la adresa czaran@grida.no sau prin romania@netside.net. Îi multumim pe această cale pentru implicarea lui în problemele românesti si îi urăm succes.


Sus Actiuni si Initiative Aplicatie Membru Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite


Moncton, New Brunswick, CANADA, 6 feb 1998 (UR) -- Uniunea Românească are deosebita plăcere de a anunta numirea domnului Teodor Lungu în pozitia de Vice-Presedinte, America de Nord. Totodata, domnul Marius Avram a fost numit în pozitia de Secretar General Adjunct.

Domnul Lungu, cu o vastă experientă în  viata diasporei românesti, va contribui în mod sigur la succesul Uniunii Românesti. In noua sa capacitate, Ted va supraveghea activitatea Uniunii Românesti pe continentul american printr-o colaborare strânsă cu secretarul general adjunct continental, membrii consiliului de conducere, membrii comisiilor de lucru si cu directorii filialelor nationale. Totodata el va coordona desfasurarea activitătilor Uniunii Românesti si va participa activ în procesul de decizie al biroului executiv.

Dl. Ted Lungu, o personalitate marcantă a comunitătii românesti din California, a fost selectionat în baza experientei sale, a serviciului deosebit pentru sustinerea intereselor diasporei românesti, cât si a contributiei personale la dezvoltarea si amplificarea unor anumite proiecte si initiative.

Domnul Avram, în noua sa pozitie, va asista vice-presedintele continental si secretarul general în desfasurarea activitatilor Uniunii Românesti. Deasemenea el va fi responsabil pentru a asigura legatura între Uniunea Românească si celelalte organizatii românesti printr-o colaborare strânsa cu vice-presedintele continental si directoratele nationale. În acelasi timp, Marius va ajuta comisiile de experti după cum va fi cazul.

Dl. Marius Avram a fost selectionat în baza experientei sale, a interesului pentru actiunile diasporei românesti, cât si a potentialului contributiei personale spre beneficiul organizatiei noastre.

Biroul executiv al Uniunii Românesti


Helsinki, FINLANDA, 6 Feb 1998 (UR) -- UNIUNEA ROMÂNEASCĂ are deosebita plăcere de a anunta Directorul Uniunii Românesti în Finlanda, Domnul Mirel Slăvuteanu.

Dl. Slăvuteanu, de profesie economist, este fondator al ziarului "Transilvania Expres" din Brasov, membru al Asociatiei Ziaristilor Români si al Asociatiei Internationale de Presă, filiala Helsinki. Dl. Mirel Slăvuteanu poate fi contactat direct la adresa milisibra@bigfoot.com sau prin romania@netside.net .

Îi multumim pe aceasta cale pentru implicarea lui în problemele românesti si îi urăm succes.


Eindhoven, OLANDA, 20 Ian 1998 (UR) -- UNIUNEA ROMÂNEASCĂ are deosebita plăcere de a anunta Directorul Uniunii Românesti în Olanda, Domnul Ion Barosan.

"Interesele, aspiratiile, dureriile tării unde m-am născut, am crescut," a spus dl. Ion Barosan, " nu-mi sânt străine si nu-mi vor fi străine cât timp voi exista".

Dl. Ing. Ion Barosan poate fi contactat direct la adresa rcion@urc.tue.nl sau prin romania@netside.net.

Îi multumim pe această cale pentru implicarea lui în problemele românesti si îi urăm succes.


Sus Actiuni si Initiative Aplicatie Membru Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite


Los Angeles, CALIFORNIA, 13 ianuarie 1998 (UR) -- Uniunea Romaneasca doreste sa va aduca la cunostinta debutul activitatii comisiei pentru dezvoltarea societatii civile. Doamna Olga Lazin isi ofera timpul si cunostintele ei in acest domeniu.

Printre actiunile pe care comisia doreste sa le duca la indeplinire se numara organizarea unor scoli de formare a ombudsmani ( i.e. femei si barbati reprezentanti ai societatii civile care negociaza si intervin pentru a media, diminua sau elimina tensiunea intre grupurile etnice), echivalarea legii organizatiilor neguvernamentale romanesti cu legea 501 (c) (3) din SUA, si alte proiecte pentru dezvoltarea societatii civile.

Doamna Olga Lazin, C.E.O.-ul organizatiei non-profit AmROM, American Romanian Foundation cu sediul central in Los Angeles, California, este autoarea unor numeroase studii in domeniul ONG, examinand la fata locului Romania, Franta, Rusia, Spania, Ungaria, Elvetia, Belgia, Mexic si Statele Unite, si se numara printre cei mai buni experti de origine romana.

Cei ce doresc sa i se alature sunt rugati sa o contacteze la adresa olazin@ucla.edu sau sa ii comunice prin uniunea_romaneasca@netside.net.


NEW BRUNSWICK, CANADA, 8 ianuarie 1998 (UR) -- Uniunea Romaneasca doreste sa va aduca la cunostinta debutul activitatii comisiei de informatica.

Printre actiunile pe care comisia doreste sa le duca la indeplinire se numara invitarea unor persoane dinamice, active in domeniul informaticii, pentru a dirija destinele acestei comisii, incurajarea participarii realizatorilor celor mai mari puncte de atractie de pe Internet si a altor experti din acest domeniu.


Sus Actiuni si Initiative Aplicatie Membru Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite


NEW BRUNSWICK, CANADA, 23 dec 1997 (UR) -- Uniunea Romaneasca doreste sa va aduca la cunostinta debutul activitatii comisiei de studii si de strategie politica. Domnii Mircea Popescu si Liviu Cananau isi ofera timpul si cunostintele lor in acest domeniu.

Printre actiunile pe care Dl. Popescu si Dl. Cananau incearca sa le duca la indeplinire se numara, printre altele, organizarea conducerii comisiei, analiza politica, si conceperea strategiei politice. Comisia va studia si va propune cai de rezolvare a diferitelor probleme cu care este confruntata diaspora romaneasca.

Pentru informatii suplimentare puteti sa ii contactati direct la urmatoarele adrese: Dl. Mircea Popescu popescu@royal.net si Dl. Liviu Cananau lcananau@mc1adm.uwaterloo.ca sau prin mesaj electronic la romania@netside.net.


Nordstemmen, GERMANIA, 18 dec 1997 (UR) -- Uniunea Romaneasca doreste sa va aduca la cunostinta debutul activitatii comisiei pentru tineret. Domnul Dr. Jurgen Pflanzer isi ofera timpul si cunostintele lui in acest domeniu.

Pentru informatii suplimentare puteti sa il contactati direct la urmatoarea adresa: pianta@yahoo.com sau la romania@netside.net.


Brasilia, BRAZILIA, 18 dec 1997 (UR) -- Uniunea Romaneasca doreste sa va aduca la cunostinta debutul activitatii comisiei pentru presa, informare si comunicare. Ziarista Susana Cembrolla isi ofera timpul si cunostintele ei in acest domeniu.

Pentru informatii suplimentare puteti sa ne contactati la urmatoarea adresa: romania@netside.net.


Sus Actiuni si Initiative Aplicatie Membru Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite


London, ONTARIO, CANADA, 18 dec 1997 (UR) -- Uniunea Romaneasca doreste sa va aduca la cunostinta debutul activitatii comisiei pentru probleme de educatie si stiinta. Domnul Dr. Radu Bellu isi ofera timpul si cunostintele lui in acest domeniu.

Pentru informatii suplimentare puteti sa il contactati direct la urmatoarea adresa: RBELU@danlon.physics.uwo.ca sau la romania@netside.net.


NEW BRUNSWICK, CANADA, 10 dec 1997 (UR) -- Uniunea Romaneasca doreste sa va aduca la cunostinta debutul activitatii comisiei pentru problemele economice si financiare. Domnul Marius Avram isi ofera timpul si cunostintele lui in acest domeniu.

Pentru informatii suplimentare puteti sa il contactati pe Dl. Marius Avram la urmatoarea adresa: avrammar@nbnet.nb.ca sau prin mesaj electronic la romania@netside.net.


NEW BRUNSWICK, CANADA, 9 dec 1997 (UR) -- Uniunea Romaneasca are deosebita placere de a anunta crearea comisiei de experti pentru probleme sociale si sanatate. Aceasta comisie va studia in mod competent, si va propune, cai de rezolvare a diferitelor probleme sociale si de sanatate.

Comisia a fost stabilita la initiativa Dr. Petre Manu si sustinuta de Dr. Jurgen Pflanzer. Printre actiunile pe care Dr. Manu si Dr. Pflanzer doresc sa le duca la indeplinire se numara stabilirea unei relatii cu Societatea Medicilor Romani din Statele Unite, extinderea initiativei "Jose Carreras - Impotriva Leucemiei" in Romania si intarirea cooperarii cu medicii romani din Romania.

Dorim pe aceasta cale sa le uram succes.

Pentru informatii suplimentare puteti sa ii contactati direct la urmatoarele adrese: Dr. Petru Manu drmanu@idt.net Dr. Jurgen Pflanzer pianta@yahoo.com sau prin mesaj electronic la romania@netside.net.


Sydney, AUSTRALIA, 9 dec 1997 (UR) -- Uniunea Romaneasca doreste sa va aduca la cunostinta debutul activitatii comisiei pentru problemele culturale.

Pentru informatii suplimentare puteti sa ne contactati la urmatoarea adresa: romania@netside.net.


Sus Actiuni si Initiative Aplicatie Membru Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite


Asteptăm comentariile dumneavoastră la: romania@netside.net
© 1997, 1998  Uniunea Românească. All rights reserved.

Pagină desenată si intretinută de
Uniunea Românească Webmaster.Intoarce-te la Pagina Anterioara  Întoarce-te la Pagina Anterioară