Uniunea Românească
 
 

Apelul Uniunii Românesti

Uniunea Româneascã, constientã si preocupatã de starea gravã prin care a trecut si încã trece tara, se alaturã actiunii lansate de societatea civilã din Timisoara, prin care se cere scoaterea în afara legii a fortelor politice extremiste implicate în încercarea de rãsturnare a regimului politic democratic ales.

Semnatarii acestui apel cer Presedintiei, Parlamentului si Justitiei Române sã-si facã datoria, gãsind si pedepsind vinovatii, aducând astfel tara noastrã în rândul democratiilor si al lumii civilizate din care are dreptul sã facã parte.

Vã rugãm sã vã alãturati semnãtura la acest demers. Suntem convinsi cã veti fi alãturi de noi, multumindu-vã.

UNIUNEA ROMÂNEASCà


Inca o data (din pacate!) fortele extremiste si comuniste din Romania au dovedit ca puterea inca le apartine. Sper ca guvernul roman nu va mai inchide ochii de-acum incolo.
George Ilie
Stockholm, Suedia 
Lupta impotriva coruptiei, Justitia deasupra tuturor si oricui, promisiuni frumoase. Dar justitie fara legea dosarelor fie ea si cosmetizata la extrem ca sa deranjeze cat mai putin se poate oare?
Marius Sora
Divonne, Franta 
Cerem scoaterea din functiile publice ai tuturor fosti memebrii pcr si ai partidelor extremiste, fie ele de stinga sau de dreapta.
Dorian Popescu
Boston, Massachuaettes, USA 
As vrea sa sper dar asa cum merg lucrurile speranta devine amagire.
Badea
Brasov, Romania 
Sunt de acord ! Din toata inima ! Fara partide extremiste (oricare ar fi orientarea lor) ! Fara partide create pe criterii etnice ce risca sa atenteze la insasi fiinta Sfanta a Pamantului Romanesc! Cand vad ce se intampla in Tara, imi vin in minte spusele lui EMINESCU (din nou El): Unde esti tu Tepes Doamne....
Jorj Radu
Vanier, Quebec Canada 
I agree.
Karine-Isabella Macri
Monterey, California U.S.A 
Sint de acord cu pedepsirea celor care s-au facut vinovati de atentat la securitatea Romaniei si de subminarea democratiei in tara.
Sarbu
Baltimore, USA


Sabau Marius
Cluj-Napoca, cluj Romania 
De ce cerem ajutor de "mai sus"? Noi trebuie sa ajutam CU TOTII si nu sa comentam din siguranta tarilor democratice unde ne-am mutat. Fiecare trebuie sa aduca un aport moral sau financiar pentru a instala democratia in romania.
Wolfgang Klein
Mainz, Germania 
Dorim ca linistea si ordinea sã-si aibe locul ân fine si in tara noastrã dragã. Statul de drept va fii instaurat când ân România? Veti rãspunde ân fata istoriei domnilor senatori ,ministrii, prim-ministrii, presedinti!! Ne este celor care am plecat din tarã,nu cu regret dealtfel, ca occidentul sã ne priveascã România ca pe o tarã subdezvoltatã,primitivã. Stiti cã aici multi nici nu ne considerã ca europeeni? Este vina guvernantilor actuali si predecesorilor lor.Rusine acestora.Poporul ânsusi trebuie sã se ridice; nu asteptati mare lucru de la guvernanti sau obligatii sã respecte legile si constitutia si drepturile omului.Dar nu prin fortã ci prin tenacitate si inteligentã si mai presus de toate SOLIDARITATEA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI! Pânã când România va mai fii ultima pe ân Europa?Nu lãsati România de rusine. DESTEAPTÃTE ROMÂNE.
Sorin Angelescu
Nanterre, Ile-de-France (Hauts-de-Seine) France 
Trebuie ca tara noastrã sã regãseascã încrederea în sine. Jos fascistii!
Ana Vlad
Canton, Michigan, USA 
Extremismul reprezinta pericolul major pentru Romania, consolidarea economiei necesita sacrificii inacceptabile electoratului, de aici cercul vicios care ne impiedica sa vedem capatul tunelului. Extremismul duce la haos si dezastru, este bazat pe manipularea maselor susceptibile in conditiile in care nivelul de trai se degradeaza. PUNR, Vatra Rom., VC Tudor, Funar..etc Ei sint inamicul public nr 1!
Dorin
USA 
Doamne ajuta.
P.Sassu
NY, USA
Semnez cu placere un astfel de apel....orice pentru Romania noastra....ar fi timpul ca romanii sa aiba o democratie adevarata.....Am suferit prea mult timp....O solutie viabila ar fi reintoarcerea Majestati Sale Regele Mihai....Traiasca Romania!!!!!! Tara trebuie curatata de tilhari care singurul lucru care doresc e puterea si imbogatirea.....Avem nevoie, si urgent!!!!!, de o curatenie la nivel politic!!!!!inca o data Traiasca Romania!!!!!!!! Curaj!!!!!
Sorin Cherebetiu
Mexico D.F., Mexico 
O DICTATURA SE INLOCUIESTE GREU PRIN DEMOCRATIE. POATE AR FI NEVOIE DE PUTINA DICTATURA PENTRU A FACE ASA ZISA REFORMA MAI REPEDE SI A INTRA IN NORMAL. INTRU TOTUL DE ACORD CU PEDEPSIREA CRIMINALILOR CARE AU ARUNCAT CU BOLOVANI COMITAND CRIMA CU PREMEDITARE.
Mihai Jemna
Montreal, Quebec Canada 
Sunt de acord! Numai sa nu fie prea tirziu...
Eugen Pirvu
San Mateo, California USA 
Sint de acord cu dvs.si sper ca cei ce conduc tara au invatat o lectie despre aspectele democratiei prost intelese.
Ioan Circiu
Timisoara, Banat ROMANIA 
Nu stiu cine scrie acest mesaj. Dar continutul lui reprezinta marea mea dorinta. E cazul sa se termine odata cu Cozma, mineriadele,C.V.Tudor si cu cei din spatele lor. URGENT, Domnule Presedinte. Ne crapa obrazul de rusine de marlania care se transmite in toata lumea.
Dorin Stef
Caracas, Venezuela 
Fara vina cine-i vinovat? Cel care-i mai sarac! Marian
Marian Popu
New York, USA 
Sustin aceasta initiativa in speranta ca adevarul si cinstea vor uzurpa domnia minciunii si calomniei, redandu-ne demnitatea de natiune care-si cladeste constient viitorul.
Florin Braileanu
Phoenix, Arizona U.S.A. 
Delicventii de drept comun au condus tara destul, altii nu mai vrem acum, PRM, sau PDSR, sau Cozma "racoare", etc, etc... Bravo pentru initiativa Uniunii Romanesti!
Dimitrovici Dusan
Montreal, Quebec Canada 
Traiasca Romania. Traiasca Poporul Român. Traiasca Dumnezeu.
Salvatore Cezar Pais
New York, USA 
Sprijin initiativa dumneavoastra, sunt alaturi de fortele democratice din Romania. Nu putem invinge decat impreuna!
Anneli Ute Gabanyi
München, Germania 
Sunt de acord cu scoaterea in afara legii a tuturor partidelor extremiste, dar in special sunt pentru ridicarea imunitatii parlamentare a lui CV Tudor si judecarea tuturor cazurilor in care este inplicat.
Dan Butnaru
Toronto, Ontario Canada 
Mult mai mult curaj in aplicarea legii care ar trebui de asemenea, sa fie aceeasi pentru totzi! In rest, Doamne ajuta!
Adrian Sorin Niculae
Siegen, Nordrhein Westfalen Germania 
Sînt absolut de acord cu apelul dv.
Keller Mathias
Frankfurt/Main, Germania 
Duceti reforma pana la capat astfel incit revenirea comunismului sa devina imposibila. In acest sens rezolvarea problemei proprietatii si un sistem legislativ coerent se impun ca o necesitate imperioasa.
Serban Iacob
Bucuresti, Romania 
Salut aceasta initiativa nobila. Dumnezeu sa ajute Romania!
Viorica Marcu
Bucuresti, 
Retezati capul (capetele) si totul va fi bine...
Liviu Bodea
Toronto, Ontario Canada 
Actualul Guvern ales democratic trebuie lasat sa-si duca misiunea pana la capat indiferent de sacrificii. Este apreciat de catre Uniunea Europeana si USA efortul si modul prin care se lupta pentru iesirea Romaniei din impas si nu cred ca datorita unor oameni lipsiti de orice moralitate si care cauta sa sfideze legile tarii si efortul oamenilor depus pana acum sa cadem din nou in dizgratie.
Marian Largeanu
Niagara Falls, Ontario Canada 
Accept sa semnez acest apel pentru ca sunt de parere ca tara nostra traverseaza un moment foarte dificil si pentru ca sunt de parere ca trebuie sa ne implicam cu totii dupa puterile noastre sa salvam democratia in tara unde ne-am nascut si unde multi dintre noi inca au rude sau prieteni.
Dan Cristian Stoicescu
State College, pennsylvania USA 
Este uluitor ceea ce sa putut vedea pe ecranele televizoarelor referitor la mineriada nr. 5 ! Sa-ti vina sa capiezi ! In loc sa plangem ca am parasit tara nu avem decat a ne "bucura" ! PACAT de oameni si de tara !!
Marcel Munta
Muenchen, Bavaria Germania 
Am plecat dintr-un oras unde romanii se puteau intelege foarte bine cu maghiarii, dar situatia s-a deteriorat datorita extremistilor. (Sf. Gheorghe)
Antonescu Traian
Montreal, Quebec Canada 
Atata timp cat grosul aparatului administrativ este ex-ceausist, ex-securist si ex-iliescist nimic nu se va putea face in tara noastra. Avem ocazia acum sa incepem realmente procesul de democratizare mult dorit prin scoaterea in ilegalitate a partidelor extremiste (tip PRM).
Adrian M. Padurean
St. Paul, Minnesota USA 
Va rog sa aveti grija de tara noastra !
Mark Popovici
Atlanta , GEORGIA SUA 
Dacã romanii vor sã vadã o Romanie democraticã si prosperã mãcar pentru nepotii lor trebuie sã-nvete gestul radical al dreptãtii si cinstei care nu admite nuante grii. Alb sau negru. Democrat sau comunist. Politist sau hot. Dreptatea si cinstea sunt radicale, fãrã sã fie nici nationaliste nici extremiste.
George Smadu
Perth, Western Australia, Australia 
Doresc din toata inima ca Romania sa devina cu o tara cu o democratie solida condusa de o clasa politica care sa puna interesele tarii deasupra intereselor personale sau de partid.
Elisabata Marin
Bucuresti, Romania 
Intr-o tara libera si democrata cum ar trebui si cum merita sa fie Romania, este umilitor sa nu avem dreptul la speranta!
Diana Barbu
Szentendre, Ungaria 
Am ramas timisorean.
Dumitru Budu
Toronto, Ontario Canada 
Sant de acord.
Constanta-Victoria Dobre
USA 
Totul pentru ROMANIA !
Ambasada Romaniei - Bonn
Bonn, Germania 
Romania trebuie sa fie un stat de drept pentru a asigura tuturor cetatenilor protectie si drepturi egale.
Mihai A. Vinatoru
New Jersey USA 
Sprijin orice actiune care are ca scop mentinerea democratiei si intarirea ei.
Marcel-Cristian
Montreal, Quebec, Canada 
Suntem alaturi de voi (SUCCES)
Mircea Bolohan
East Brunswick, NEW JERSEY U.S.A. 
Votez pentru acest apel dar de spus e usor - ce se face? Vorbele sunt binevenite dar fara spate nu prea au valoare. Oricum, eu sunt pentru revenirea in stabilitate.
Lucian Popa
Ottawa, Ontario Canada 
Sa speram...
Mate Szilard
M-Ciuc, Romania 
"Desteaptà-te române din somnul cel de moarte, În care te-adâncirà barbarii de tirani ! Acum ori niciodatà sà dàm dovezi în lume Cà'n aste mâini mai curge , un sânge de roman !"... (Imnul lui Andrei Muresan , SPUNE TOTUL !)
Ion Stanescu
Montreal, Quebec C A N A D A 
Ce se intimpla acolo reprezinta unul din motivele pentru care nu imi permit inca sa ma intorc in tara... sper in guvernanti mai buni in viitor. Minerii sint doar un efect al unor cauze "la virf", nu cauza a ceea ce se petrece acolo. Asta nu inseamna ca faptele lor sint scuzabile. Vazuta din China "comunista", Romania pare sa apartina nu lumii a treia ci lumii a patra, daca asa ceva exista. Aproape ca a ajuns sa-mi fie rusine ca sint roman.
Cristian Toma
Beijing, China 
Sper sa aveti succes!!!
Szigeti Pal
Cluj, Romania 
Doar sa stii nu este suficient, trebuie sa aplici. Doar sa doresti nu este suficient, trebuie sa faci. Pentru fiecare tunel intunecat, exista o speranta stralucitoare.
Duta Doralin
Craiova, Dolj Romania

Da, sunt de acord sã mã alãtur actiunii lansate de societatea civilã din Timisoara, prin care se cere scoaterea în afarã legii a fortelor politice extremiste implicate în încercarea de rãsturnare a regimului politic democratic ales.
Marius Staicu
Aurel Staicu
Constantin Staicu
Ioana Staicu
Toronto, Ontario Canada 
Nu cred ca exista comentariu despre ceea ce-au facut minerii...
Bogdan Moldoveanu
Redmond, WA USA 
Sunt alaturi de toate fortele de bine din România!
Dan Moldovan
montreal, quebec canada 
Imi alatur semnatura la acest apel, pentru binele si viitorul patriei materne.
Claudiu C. Ciodaru
Minneapolis, Minnesota US 
Semnam acest apel find convinsi ca nu exista alta cale pentru Romania. Christian Gallus pentru http://www.pntcd.com
Christian Gallus
NEW YORK, NY USA 
Macar de ar folosi la ceva
Pop Liviu
Trento, Italia 
alatur acest efort neinsemnat celor care doresc binele Romaniei. Aurelian Botica Bucuresti
Aurelian Botica
Cincinnati, Ohio, USA 
Oare care ar fi urmarea scoaterii in afara legii a fortelor politice implicate in mineriada? Este o decizie inteleapta? In ultimul timp in Romania totul s-a faptuit in virtutea gandirii umbrite de patima. Si rezultatul il sim... Cred ca minerii si oamenii simpli au fost folositi ca unelte pentru a multumi megalomania si oportunismul deja stiutilor politicieni sau leaderi. Nu incerc sa-i disculp pe cei dintai, dar daca ei sunt "mai saraci cu duhul", cei care intentionat au pornit rebeliunea in atingerea scopurilor personale trebuie sa plateasca greu. Un alt aspect care ar trebui, cred eu, vizat, este cel al indolentei politicienilor si chiar a Presedintelui. Avand ca precedent celelalte doua mineriade,cred ca din start se impunea luarea unor masuri inainte ca lucrurile sa se"incinga". Oare exista in toata politicienimea romana cineva intereasat cu adevarat de soarta Romaniei? Si, sa revin, ar trebui, intr-adevar, pedepsiti vinovatii, dar, probabil, frica de o actiune "atat de serioasa" sau de culisele pe care le-ar putea descoperi un proces juridic, va face ca totul sa fie din nou doar praf in ochii nostri.
Lidia Mihail
Ottawa, Ontario Canada

"DESTEAPTÀ-TE ROMÂNE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE ....!!!"
ION STANESCU
MONTREAL, QUEBEC CANADA 
Este strigator la cer ca nu se iau masuri drastice impotriva celor care vor sa impinga tara direct in epoca de piatra.Este o rusine pentru guvernanti.
Trandafir Eugeniu
Vancouver, British Columbia Canada 
Interesul personal al majoritatii parlamentarilor romani vor distruge definitv imaginea romaniei in lume deoarece, restul lumii nu vorbeste de X sau Y ci de ROMANIA. multumesc.
Stefan Emilian
Quebec, Quebec, Canada 
Scoaterea unui partid in afara legii e destul de dificil, dar nimic nu poate sta in calea ridicarii imunitatii si judecarii unor persoane ce calaca legea la asa-zisul adapost al imunitatii parlamentare.
Gabi Vitus
Johannesburg, Africa de Sud 
Va dorim succes.
Cami Superceanu
Kitchener, Ontario Canada 
Timisorenii au avut intotdeauna initiative marete. Pacat ca cele mai multe dintre ele raman la stadiul de initiativa. Semnez acest apel, asa cum am semnat si Proclamatia de la Timisoara in '90. Sunt circumspect despre reusita actiunii. Constantinescu nu este un bun conducator. Radu Vasile nu si-a dat inca seama ca este prim-ministru. Ma intreb daca exista cineva in tara aia care intelege sensul cuvantului "datorie".
Adrian Culiac
Everett, USA 
"Scoaterea PRM in afara legii n-ar face altceva decat sa victimizeze pe Corneliu Vadim Tudor, ceea ce ar putea sa apara in ochii romanilor drept un pedepsit pentru ca a cutezat sa se atinga de omul prezidential Emil Constantinescu" spune un ziar de prestigiu din Romania.Oare nu are dreptate? Sa judecam mai bine, acum cand furia apelor a mai trecut...
S. Dinuta
Westland, Mi U.S 
Chiar si privind din afara, se vede cu ochiul liber ca trebuie luata o atitudine fata de toti cei care isi inchipuie ca Romania este tara lui "Papura Voda" si isi pot impune regimul de teroare. Familia mea traieste in Romania, si ma doare sufletul sa aflu ca toate sperantele lor pentru o viata normala se duc pe apa sambetei. Sunt alaturi de voi, si Dumnezeu Sa-Si intoarca fata si spre romani!
Adina Lorinczi
Stoney Creek, Ontario Canada 
Pacat de 9 ani irositzi. Macar de nu s-ar face 10.
Stelian Roman
Manama, Bahrain 
Sper sa foloseasca la ceva...oricum,mult noroc!
Diana
Miami, Florida USA 
Ca român nu poti fi nepasator la astfel de evenimente... Ma bucur nespus sa pot fi alaturi;-sa încurajez si sa sustin pe cei ce au luat o astfel de initiativa.În speranta unei raze de lumini ,va doresc numai bine!
Paulina Tamisier
Merzig, Saarland Germania 
Apelul Uniunii Romaneste este raspunsul leucocitelor organismului romanesc la boala care ataca astazi societatea romaneasca si sunt de acord cu el. Dar! Piramida acerasta care este natiunea romana are un varf in care normal ar fi sa fie amplasat Presedintele Tarii de unde sa supravegheze totul sa stea cu ochii cat cepele la tot ce se intampla si sa ia masuri preventive.Realitatea o dovedeste ca Presedintele e undeva la baza si e bataia de joc a evenimentelor.E inadmisibil ce se intampla in MI SRI etc si alaturi de el vinovata este toata bosorogimea di PNTCD care in prezent desminte zicala ca daca n-ai un batran sa-l cumperi.In prezent e mai bine fara ei decit cu ei. Subscriu la toate sugestiile si luarile de atitudine ale ziarului ZIUA considerandu-la ca si ale mele Doresc Romaniei bafta ca sa treaca puntea fara ca dracii s-o rostogoleasca in prapastie
George Lupescu
East Lansing, MI USA 
Sustin si sunt de acord cu Apelul Uniunii Romanesti. E timpul ca democratia romaneasca sa se maturizeze si sa pedepseasca pe toti acei ce incalca legile unui stat democrat ...
Viorica Madan
Lausanne, Elvetia 
Imi "place" cum se refera lumea la mineri "Simpli Cetateni". Numitii pe nume, "Neciopliti" cu cele mai mari salarii si beneficii de generatii intregi, si de aici, ingimfare prosteasca si abuzuri impotriva statului Roman care lea dat, dintotdeauna, prea mult. P.S. Chiar mai are nevoie Romania de acest carbune de proasta calitate? Si un mic sfat: Lasatii pe bucuresteni sa se ocupe de ei data viitoare.
Tony Popa
Washington, DC USA 
felicitari pentru initiativa
Popescu
Hamburg, Saarland, Germania 
Sper sa fim auziti.
Mihaela MIHET
Paris, Franta 
Salut initiativa Uniunii Romanesti de a sprijini democratia din Romania
Voicu Bodocan
Cluj-Napoca, România 
Cum e posibil ca intr-o tara care se intituleaza "democrata" un grup de citeva mii de "simpli cetateni" sa faca legea dupa bunul lor plac ? Cum e posibil ca acesti "simpli cetateni" nu au fost trasi la raspundere pentru MINERIABELE precedente pina acum ? Domnilor procurori nu va mai aduceti aminte de violurile, jafurile si distrugerile pe care le-au facut ? SAU NU MAI AVETI DOVEZI ? Cum e posibil ca tot ei sa continue sa plateasca 25BANI/KWAT.ORA cind toata tara stie cit plateste pentru acelasi Kwat.ora si nu unul "largit" ? Cum e posibil ca cei care ar fi trebuit sa-i opreasca in defileu nu au folosit tunurile cu apa ? IMI ADUC AMINTE CA PE NOI LA FACULTATE NE TINEAU CU ELE LA VESTITELE MEETING-URI. De ce nu au fost luate masuri pentru ridicarea imunitatii parlamentare a lui V.C. Tudor si anchetarea lui ? Domnilor guvernanti ! Va e frica ca faceti un precedent si va veti pierde si voi cindva scaunele prin acest act sau veti apara in acest fel democratia si asa plapinda in tara noastra ? Sper ca prin semnarea acestui apel sa se rezolve ceva, desi sperantele sint cam mici! VA ADUCETI AMINTE DE REDACTORII DE LA "MONITORUL DE IASI" CARE AU FOST CONDAMNATI PENTRU CA AU PUBLICAT UN FAPT ADEVARAT ?
Todi & Monica
Beltsville, Maryland USA 
I agreed the massage!
PARASCHIV PANDELE
Bucuresti, Romania 
Fara cuvinte....Pacat !
Marius Baicoianu
Philadelphia, Pennsylvania USA 
Sa se interzica toate partidele extremiste inclusiv cele rasiale, care practica apartheidul. Lasitatea si slugarnicea criptocomunistilor e mai mult decat revoltatoare.
Octavian Capatina
Cluj-Napoca, Romania 
Concret " Sper sa fie arestat Miron Cozma, Corneliu Vadim Tudor, si scoaterea in afara legii a PRM
Mihai Banea
Brasov, Brasov Romania 
Asa sa va ajute Dumnezeu!
Vasile Dudas
Sacramento, CA U.S.A. 
Sunt intru totul pentru pedepsirea celor ce cred ca democratia insemneaza huliganism, dezordine si nerespectarea legilor statului de drept.
Bitlan Viorel
Mississauga, Ontario Canada 
Inca mai sper ca tara noastra v-a intra in rindurile tarilor civilizate. Inca mai sper ca o sa vina ziua cind "CLASA POLITICA" se va maturiza. Inca mai sper in guvernul democratic ales in '96.
Valy
Toronto, Canada

Mi-am exprimat increderea in Romania emigrind. Insa nu cred ca *Romania Mare* ar fi bine sa fie trecuta in ilegalitate. S-ar intimpla ce s-a intimplat cu partidul comunist, care s-a difuzat pe toata largimea spectrului politic, ascunzindu-se precum cirtitza. E mai uosr de luptat la suprafata, legal. Si, apoi, ginditi-va ca odata inchis CV Tudor, PRM va colapsa. Cit priveste Miron Cozma, cred ca locul lui este la Jilava. Direct.
Mihai S. Cojocea
Washington , DC, USA 
E timpul ca si guvernantii nostri sa realizeze ca suntem In Europa si in pragul secolului XXI. Nu mai este admisibil sa cedezi in fata batei si a barbariei, indiferent din partea cui vine.
Radu Gabriel Munteanu
Troy, Michigan USA 
Macar in ceasul al 12-lea, in Romania se impune ca fiecare sa-si asume responsabilitatea pentru faptele savirsite, fie el legiuitor, guvernant, afacerist sau "om de rind"!
Constantin Romanescu-Vintu
Hamilton, Ontario Canada 
Sunt de acord ca aceia care au incercat sa rastoarne regimul ales democratic in 1996 sa fie pedepsiti conform legii
Ianc Adrian
Baia Mare, Transilvania Romania 
Opiniile exprimate pana acum demonstreaza, daca mai era cazul, vointa noastra de a nu mai permite fortelor extremiste, oricare ar fi orientarea lor politica, readucerea in tara noastra a totalitarismului si a dictaturii. Ca romani liberi, avem datoria sa aparam tanara noastra democratie cerand Justitiei Romane ca, prin adevar si ordine, sa-si faca deplina datorie. Invit liderii tuturor gruparilor romanesti din exil-diaspora sa-si adauge, alaturi de noi, semnaturile. Ar fi o prima dovada ca, dorinta de unificare a exilului-diaspora exprimata de acestia in diverse ocazii si imprejurari, este intr-adevar reala.
Mircea Roman
Moncton, N.B. Canada 
Nu numai interzicerea partidelor si organizatiile extremiste ci si aducerea lor in fata justitiei.acceptarea punctului din proclamatia de laTIMISOARA referitor la persoanele compromise intimpul regimului comunist.
Cornell Balcu
Whittier , CA, USA
De acord cu apelul si eliminarea extremismului din tara.
Marijan Blebea
Liviu Aleonte
Frankfurt, Hessen Germania 
Sa speram ca dupa zece ani Romania merita in sfarsit sa fie considerata o tara democratica.
Nae Florin
Nagoya, Japonia 
Semnam din toata inima si cu toata convingerea.
Christian si Doina TIHARAU
Frankfurt am Main, Hessen Germania 
Sunt student la informatica in Dresda. Citesc aproape zilnic "România Libera" si alte ziare românesti pe Internet. În ceea ce privesc evenimentele din tara dupa începutul anului, mi-am format urmatorul punct de vedere: Momentan principalii vinovati de faptele reprobabile împotriva statului român, si a sigurantei cetateanului in decursul mineriadelor nu pot fi judecati si pedepsiti cât mai repede pentru ca s-ar ajunge la o baie de sânge. Sper însa ca cei care trebuie sa actioneze în aceasta directie, o vor face, nu rapid, dar cu încapatânare si cu toa- ta fermitatea. Cei care alimenteaza conflicte de munca si întind coarda in asa masura transformându-le în lovituri de stat, constienti ca prin aceasta fac rau tarii, nu trebuie lasati in libertate ci trebuie sa înfunde puscariile de drept comun. Sper ca cei care i-au urmat pe acesti indivizi (Cozma, C.V. Tudor) sa se destepte si sa se des- zica de acest soi de lideri funesti pentru natiunea româna. Si sper ca guvernul României si Presedintele care au aratat in ultimul timp ca vor sa scoata tara din impas sa se destepte la rândul lor cât nu e prea târziu, si sa numeasca în functii cheie oameni credinciosi tarii si nu pe cei care urmaresc alte interese. Ati aratat ca vreti. Acum dovediti ca puteti si chiar faceti. Eu va urez mult succes.
Ionut Ichim
Dresda, Germania 
Vinovatii trebuiesc pedepsiti. Nu este permis ca un grup de derbedei de teapa lui Vadim Tudor sa ponegreasca integritatea unui popor si a unei democrati. oricit the frageda ar fi ea.
Paulina Ghitulescu
Montreal, Quebec Canada 
Succesul se instaleasa acolo unde adevarul domneste. M.Gandhi
Buteanu Aurel-Ioan
Heilbronn, Baden-Württenberg Germania 
E o rusine pentru fortele de conducere ale unei tari , faptul ca nu sunt capabile sa-si numeasca in functiile de conducere din m.i,jandarmi si nu stim inca poate armata,oameni care sa apere democratia si statul de drept. Am lucrat in Romania 4 ani ca militar si cunosc foarte bine putrgaiul din M.I si penitenciare (anumite "organe si cadre").Domnule presedinte desteptati-va inainte de a nu fi prea tarziu si faceti ordine in tara. !
Catalin Petcu
Phoenix, Arizona, USA
OK
STEFAN MULLER
CLEVELAND, OHIO USA 
Domnilor care conduceti tara, renuntati la hotie,mimciuna,si ceea ce face-ti .Fiti cinstiti cu poporul Roman si-l ajutati, nu-l asupriti pentru a va umple propriile buzunare. Si dumnezeu va va ajuta .
remus
Atlanta, GA U.S.A 
Semnam acest apel cu credinta si speranta ca viitorul nu prea indepartat ne va aduce ziua cind vom scapa definitiv de urmasii ciumei rosii a comunismului din Romania. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Familia Boldea
Dallas, Texas USA 
Vreau sa semnez acest apel.
Anthony Moisidis
San Leandro, CA USA 
Trebuie sa fim hotariti si sa nu ne mai lasam condusi de 'toti nebunii',avem fiecare dintre noi dreptul la opinie si trebuie sa stim sa ne aparam 'DEMNITATEA'
MARGHITAN CLAUDIU
Cluj, ROMANIA 
... desteapta-te române ...
Csaba
Cluj, Romania 
Sa speram ca Romania va scapa, o data si o data, de blestemul comunismului si al extremismului care caracterizeaza din cand in cand pe unii din reprezentantii acestei tari! Sa speram, de asemenea, ca nu vom mai fi priviti in lume, mai devreme sau mai tarziu, ca cetateni de categoria a doua, demni de mila celorlalti! Sa speram ca ne vom regasi, totusi, demnitatea!
Dragos C. POPA
Jönköping, Suedia 
Punct de vedere: Incadrare juridica a Mineriadei nr.5: actiune organizata de subminare a puterii de stat din Romania Vinovati: 1. Conducatorii strategici ai Mineriadei nr. 5: Miron Cozma, C.Vadim-Tudor, Romeo Beja si alti lideri locali mineri si PRM, implicati direct in organizarea, conducerea si coordonarea Mineriadei nr. 5 - [Acuzatie PRINCIPALA: Organizarea, conducerea si coordonarea Mineriadei nr. 5 (actiune organizata de subminare a puterii de stat din Romania) si a actiunilor adiacente ca: mobilizarea satenilor PRM, a unor forte paramilitare etc] - [[Pedepse: inchisoare pe viata si confiscarea averii totale, conform legislatiei in vigoare]] - [[Pt. Miron Cozma, recidivist: regim sever de inchisoare si detentie intr-un penitenciar pentru criminali deosebit de periculosi]] 2. Participantzi paramilitari ne-mineri la actiunile de strada din cadrul Mineriadei nr. 5, sau minerii care au folosit arme de foc sau arme albe in cadrul acelorasi actiuni; - [Acuzatie PRINCIPALA: actiuni armate impotriva ordinii de stat, terorism, tulburarea ordinii si transportului public, talharie, luare de ostatici, atacarea si maltratarea fortelor de ordine, ultraj, atacarea unor institutii de stat - prefectura etc ] - [[pedepsele legale pt astfel de actiuni]] 3. Toti minerii si liderii lor sindicali care au participat la actiunile de strada din cadrul Mineriadei nr. 5, fara a detine arme [Acuzatie PRINCIPALA: sustinerea unor actiuni armate impotriva ordinii de stat, terorism, tulburarea ordinii si transportului public, talharie, luare de ostatici, atacarea si maltratarea fortelor de ordine, ultraj, atacarea unor institutii de stat - prefectura etc, greva ilegala samd ] [[pedepsele legale pt astfel de actiuni]] 4. PRM - sustinator politic si moral al Mineriadei nr.5 [[scoatere in afara legii]] Comentariul nr. 1: IATA SI O PROBA DE INFANTILISM POLITIC in presa romana (sau de incercare de manipulare ?). Intr-un editorial al unui cotidian de mare circulatzie s-a pledat impotriva scoaterii in afara legii a PRM pt ca, vezi Doamne, n-ar fi democratic: cum sa aiba de suferit cei 10 la suta sustinatori ai PRM ? Din acelasi motiv s-ar putea pleda pt a admite existenta unor partide naziste in Germania, Italia etc DACA SUNT SUFICIENT DE MARI !!!. Legislatzia europeana, la care tocmai se cere sa ne aliniem - ca o conditie prealabila a considerarii candidaturii Romaniei pt admiterea in UE, nu permite existenta unor partide naziste, xenofobe, extremiste, fara a conditiona aceasta de MARIMEA unor astfel de partide. 5. Senatorul Ion Iliescu si PDSR, ca initiatori ai mineriadelor de dupa 1989: [[Judecarea lui Ion Iliescu pt. organizarea si sustinerea politica si morala a primelor mineriade din seria celor 5; blamarea PDSR in parlamentul Romaniei pt. initierea si sustinerea politica si morala a primelor mineriade din seria celor 5]] 6. Blamarea PSM pt. sustinerea politica, morala si materiala a Mineriadei nr. 5 7. Blamarea tuturor parlamentarilor care au sustinut Mineriada nr. 5, deci un act de subminare a puterii de stat din Romania 8. Interdictia PE VIATA de a candida pt Parlamentul Romaniei si de a ocupa functii publice tuturor participantilor sau sustinatorilor de orice fel (politic, armat, moral sau material) ai Mineriadei nr.5 Comentariul nr. 2: vezi urmatorul apel al subsemnatului, publicat in nr. 53 si 54, 1998, din Curierul Conservator, http://ourworld.compuserve.com:80/homepages/ROMANIAN/page2.htm : Regele Mihai si Premiul Nobel pentru Pace de Valentin BOJU, Canada Recunoasterea de catre Comunitatea Internationala a meritelor de prim rang ale Majestatii Sale in realizarea triumfului civilizatiei asupra fortelor distructive care au declansat al doilea Razboi Mondial ramane un obiectiv major al romanilor de pretutindeni. Desi Majestatea Sa ne uneste prin noblete si distins spirit de reconciliere, nu-i putem uita pe dusmanii tarii - tradatori sau instrumente ale unor forte ostile Romaniei, imbibati de internationalism comunist si/sau de antiromanism. Sa nu ne facem iluzii ca acestia ne vor iubi candva ! Astazi antimonarhismul se poate echivala pana la identificare cu antiromanismul. De ce Regele, figura de dimensiuni planetare si istoric-universale comparativ cu ceilalti candidati, reprezentanti ai unor aspiratii locale si temporare (vezi inclusiv laureatii), nu a primit ceea ce i se cuvenea - Majestatii Sale si Tarii ? Stim cu totii - nu este prima oara - si probabil nici ultima - cand, din motive transparente, nu numai comunistii ignora Romania. Si daca dupa Decembrie 1989 Romania avea doi (si numai doi, cum spunem noi, matematicienii) mari barbati de Stat, dupa disparitia Seniorului Coposu un singur om mai poate inalta Romania pe soclul meritat - Regele nostru, al tuturor. Romani, treziti-va ! - iubiti-va Regele, pretuiti-l si incredintati-va soarta in mainile Sale ! Si in aceste zile grele pentru tara nu uitati ca suntem gratulati cu acest Har Dumnezeiesc - Regele Romanilor. ======
Valentin BOJU
CANADA 
Da Doamne sa ajunga odata dupa gratii si WC-ul, si MC-ul si toata sleahta lor de huligani. Da Doamne sa ajungem sa vedem ca Justitia romana isi face datoria si ne scapa (pe viata, daca e posibil) de toti sobolanii rosii si de toti senatorii melcilor care ii apara (printre ei, la loc de frunte, nenea ilici "mai draga" si ai lui). Eu nu beau decat Cola, dar cred ca in ziua aia (daca o sa o apucam vreodata) trag o betie ce n-a vazut Parisul.
Valentin Nas
Bucuresti, Romania 
Am 32 de ani si sunt de 1 an in SUA. Sunt inginer de petrol si lucrez la o companie de software ca Oracle Database Administrator cu responsabilitati in implementarea de software pentru spitale si universitati din statul New York. Am asteptat 8 ani ca sa vad o schimbare in Romania si am sperat in 1996, cand cei pe care i-am votat au venit la putere, ca voi simti o unda de optimism. Atata timp cat mafia fostei securitati din care face parte si acest Vadim, alaturi de mafia nou formata, va fi la conducerea acestei tari, sfatuiesc toti tinerii Romaniei sa paraseasca tara ca sa nu mai fie subiectul bataii lor de joc, subiectul vanzarii de droguri, tigari, alcool. Pentru ei, tinerii sunt o piata de desfacere care nu merita nimic... Desi ma doare foarte mult, deoarece parintii mei sunt acolo, as vrea sa vad aceasta sleahta de mafioti singura in Romania. Sunt curios daca atunci s-ar trisa unii pe altii deoarece nu ar fi nici un credul ca sa fie fraierit de ei. Toata generatia tanara a plecat si va pleca, dar acesti mafioti care conduc regiile de stat, companiile nationale (tot ce este de stat) isi pastreaza functiile, infiinteaza noi functii. S-a ajuns la o situatie aberanta in care in companii cum este PETROM, unde am lucrat, soferi sau secretare care impartasesc secrete ale stabilor de acolo, sa beneficieze de tot felul de facilitati (apartamente de serviciu, imprumuturi etc.), iar ingineri de petrol (motorul acestei activitati) trebuie sa se umileasca ca sa fie ajutati (spaga la liderii de sindicat, in special). Nu am fost cazul meu. Am beneficiat doar de o garsoniera obtinuta datorita unui deosebit. Consider ca nu este corect sa se scoata in afara legii partidul Romania Mare, iar un alt partid nationalist-extremist ( U.D.M.R.) sa existe in continuare. Nicaieri in lume nu este agreata ideea partidelor organizate pe criterii etnice. Cred ca trebuie adusi in fata justitiei vinovatii acestei mineriade si nu pedepsit un partid. Daca este cu adevarat democratie cei care au gresit trebuie sa plateasca. Parintii mei locuiesc in Rm. Valcea si mi-au spus de nemerniciile comise de unii mineri. Si acestia trebuie sa raspunda in fata legii. De asemenea, cei care l-au agresat pe Nicolae Curcaneanu trebuie sa raspunda in fata justitiei. Acesta este semnul bun pentru democratie, pedepsirea conform legii nu conform unei porniri extremiste. Toata aceasta poveste cu scoaterea in afara legii a unor partide este EXTREMISM!!! Trebuie pedepsiti oameni care incalca legea. Nu partidul incalca legea! Un partid extremist se distruge pe caile democratiei civile, nu prin masuri de forta impuse de Parlament. Nu stiu daca cei care sunt acolo mai reprezinta interesele acestui popor. Eu personal, desi i-am votat din 1990 incoace, nu mai am incredere in puterea lor de munca si in cinstea lor. Se cramponeaza de tot felul de probleme marunte in loc sa faca privatizare reala, sa inapoieze proprietatile celor de drept. Nu am de primit nici o proprietate nici eu si nici familia mea, dar niciodata nu voi cumpara o proprietate in Romania deoarece nu am certitudinea ca imi este garantat dreptul asupra proprietatii. Am crezut ca este vorba de Iliescu, dar nici acum, dupa trei ani de la preluarea puterii, nu au fost in stare sa miste ceva in aceasta directie. Sunt foarte implicat in aceasta poveste deoarece citesc zilnic ziarele din Romania, am familia acolo si foarte multi prieteni. Va urez succes in consolidarea democratiei!
Constantin STANCA
New York, U.S.A. 
Semnez acest apel deoarece consider ca problema este deosebit de grava: am intalnit elevi de liceu care imi spuneau ca il considera pe CV Tudor un idol si ca ar face orice pentru el. Ceva este putred daca un copil, care creade inca in ideea de dreptate isi alege drept idol pe Vadim.
Bucataru Ioan
Iasi, Romania 
Sper ca acest mesaj sa fie citit si de cei dela conducere ! God Bless !
George Ion
San Francisco, California USA 
Total de acord. A venit timpul despartirii apelor. Pentru totdeauna. Dumnezeu sa ajute Romania !
Radulescu Gheorghe Mihai
Padova, PD Italia 
Pina cind nu se face justitie, pina cind nu se aduc in fata legii TOTI cei care au incalcat-o, indiferent de epoca. pina atunci nu va fi bine. Romania se indreapta cu pasi mari spre un dezastru ca in Rusia. Nici un "ajutor" extern nu va fi de ajuns ba din contra o sa aduage la datoria externa sumele exorbintante care vor fi deturnate de oligarhia securista. Ideea de a nu-i pedepsi pe cei care au ruinat tara, indiferent de epoca, este cea mai mare nenorocire care s-a abatut asupra Romaniei in secolul XX, mai mare chiar decit "comunismul". Nu-i adevarat ca toti am fost membrii de partid comunist, nu-i adevarat ca toti au furat, nu-i adevarat ca nu exista oameni cinstiti in Romania, nu-i adevarat ca nu exista oameni capabili care nu s-au compromis. Aceasta asa zisa "iertare nationala" inventata de propaganda securista si acceptata cu imensa stupiditate de partidele "istorice", este cauza distrugerii societatii civile romane si rapida instaurare a societatii de tip mafiot rusesc. Actuala guvernare de "centru" este complet compromisa, alternativa de "stinga" si mai mult. Vidul actual politic invita fortele extremiste, national fasciste, sa infloreasca si sa spere. Offff, of, of n-am crezut ca istoria se va mai repeta, dar ne-am inselat.
Petru Iovan
Burlingame, California USA 
Ca urmare a recentei MINERIADE imaginea Romaniei in strainatate s-a deteriorat considerabil fapt ce impune o luare ferma de pozitie din partea guvernului si presidentiei.Bineinteles sunt de acord ca cei responsabili de aceasta situatie sa fie trasi la raspundere si pe de alta parte OPOZITIA sa se "descotoroseasca" de asa zisii "romani", nationalisti care niciodata nu au facut cinste poporului roman.DUMNEZEU sa ne ajute.
Allan Comsea
Seattle, W, USA
Sint de acord cu apelul lansat de Uniunea Romaneasca
Gheorghe Piscociu
Burnaby, British Columbia Canada 
Nu shtiu ce comentariu ash putea avea. Sper ca Romania va ramane totushi in randul tzarilor cu democratzie reala.
Liviu Mircea
Toronto, Ontario Canada 
Intru totul de acord cu apelul Uniunii Romanesti.
Todor Tamas
holywood, Florida USA 
Votam pentru apel!
P.Pavoni
New York, New York, USA
Sustin apelul Uniunii Romanesti.
Virgil Zanfir
Mississauga, Ontario Canada 
Semnez cu placere,desi nu stiu daca va schimba ceva semnatura mea. Oricum ma bucur ca exista cineva acolo care mai are putere psihica sa continue lupta !! Felicitari si sper din toata inima ca reusiti ceeace va-ti propus ! >>scurt mesaj d-lui Constantinescu<< NU ESTI CU NIMIC MAI DIFERIT DECAT CELALALTUL !!(chiar daca sustii ca esti)
Fulop Tamas Szoly
Montreal, Quebec Canada 
Da asa e cum ziceti voi. Aia trebuiesc bagati la reeducare.
Suciu Mihai >
Oradea, Romania 
Sper ca se stie care sunt aceste forte extremiste si care imping tara spre un razboi civil, in favoarea fostei URSS
Dan Costescu
New York, USA 
Pentru a stopa coruptia, veche boala romaneasca, romanii au apelat la un domn strain. Si a fost bine, ma rog cit de bine se putea cu crizele care au zguduit inceputul de secol. Ganditi numai la frauda care a inceput cu regimul comunist si care continua dupa ce 'au schimbat stilul'. Ganditi-va la copiii inteligenti care vor parasi tara pentru ca s-a atins un punct unde mafia nu mai poate fi data jos de la dirijarea societatii romanesti. Si ne mai miram de la metodele prin care aceasta mafie reuseste sa foloseasca ca masa de manevra clasele cele mai amarite ale Romaniei (ex mineriade ). Se vede continuitatea ??? De la deturnarea a 1450$ din amaratul de 1500 venit pe cap de locuitor al Romaniei comuniste in curs de dezvoltare, s-a ajuns la deturnarea de azi , cu accentele dramatice care ocazioneaza acest apel. Cei din exil inteleg. Cei din tara inteleg. Minerii si toti care se lupta pentru frimituri nu vor intelege. Sanatate fizica si mintala la toti Romanii din lume.
Relu Iorga
Montreal, Quebec Canada 
Semnez sa fie inchisi CV TUDOR , Cosma si toti care nu lasa tara aceea in pace! Ma intreb n-au jefuit-o destul??? Toti politicienii lui Iliescu sant bogati si 50% din poulatia tarii traiesc in pragul saraciei, nu e drept!
Mariana Ionescu
Calgary, Alberta CANADA 
Arestati vinovatii!
Christian Zgardea
München, Bayern Germania 
Semnez cu speranta ca se va trece de la colectarea simbolica la actiunea directa.
Cornel Hagiopol
Bethlehem, U.S.A. 
Sustin apelul Uniunii Romanesti. E timpul ca statul de drept sa devina o realitate si la noi. Altfel vom ramane in cursa pentru Nicaieri. Responsabilite si munca, astea trebuie sa fie primele prioritati romanesti.
Corneliu Berari
Petris, jud. Arad Romania 
Arestati vinovatii!Daca nu,sansa Romaniei de a face parte din cadrul tarilor civilizate s-a dus pe apa Sambetei.
Calin Chetan
Westland, MI U.S.A. 
Oridine si stat de drept.
CONSTANTIN ASANDULUI ALEXANDER
WASHINGTON, DC USA 
Sunt de acord cu ridicarea imunitatii parlamentare a senatorului C.V.Tudor precum si interzicerea partidelor extremiste,xenofobe si rasiste.Justitia trebuie sa fie cea care stabileste raspunderea pe care o poarta acest individ.
Victor Goina
USA 
Arestati pe Cosma.
George Costea
New York, N.Y. U.S.A. 
Suntem alaturi de voi.
fam. Gheorghita
Bucuresti, Romania 
De acord cu Apelul Uniunii
Octavian Maior
Sterling Hts, Macomb USA 
Suntem alaturi de dvs!Succes!
Maria Galazi
Nicosia, Cyprus 
Chiar daca am fost obligat, din cauza societatii romanesti bolnave, sa-mi parasesc tara dupa 40 de ani de viata, eu tot voi ramine toata, viata un roman ce-si iubeste tara in care a vazut lumina zilei si a trait. Ca un optimist incurabil, inca mai sper ca actualul presedinte si actualii guvernanti, sa readuca tara noastra in rindul tarilor civilizate (desi pina la "schimbarea generatiilor" va fi extrem de greu). Pentru aceasta, insa, consider ca trebuie instaurata obligativitatea respectarii legilor tarii si trebuie luate masuri cit se poate de serioase impotriva celor ce refuza sa le respecte. De aceea doresc sa semnez acest apel, adresat guvernantilor Romaniei, in scopul de a lua toate masurile ce se impun, impotriva acelora care refuza sa respacte legislatia romana si inca mai incearca sa rastoarne ceea ce in decembrie 1989,niste entuziasti inocenti, au cucerit cu pretul vietii lor (chiar daca au fost manipulati de niste nemernici - -aceiasi ca acum-ce doreau doar sa ia puterea). Ceea ce s-a cistigat atunci, nu are nimeni dreptul sa cedeze acum !...
DINU ALEXANDRU
Montreal, Quebec Canada 
Evident ca semnez, dar cred ca justitia ar trebui sa-si faca datoria si fara apeluri.
Sorin Zaharia
Princeton, NJ USA 
Din pacate faptul ca Vadim si Cozma reusesc sa faca ceea ce fac arata slabiciunea conducatorilor. Fireste ca vinovatii pt ce s-a intimplat trebuie pedepsiti , intrebarea e are cine sa ii pedepseasca? Oricum , semnez cu placere acest apel, chiar daca nu sint convins de utilitatea lui.
Cristian Diaconu
Dallas, Texas USA

Democratia in Romania ,prea multe partide si prea putini oameni sa lupte pentru tara,*prm* si vadim profita nu de mineri, ci de slabiciunea presedintelui Emil Constantinescu si a guvernului.Ce idei au ei ,sa indrepte lucrurile in tara,none ,sa treaca timpul ca destepti de *prm-stii* sa profite de saracii romani.
JAN POP
WESTMINSTER, CA USA 
Vinovati nu sunt numai cei care au pornit greva ci si cei care, prin politica dusa, au facut posibil ca acest eveniment sa aiba loc.
Adrian Hanea
Largo, Pinellas County Florida, USA 
Semnez declaratia Uniunii Romanesti.
George Roth
Foster City, California SUA 
PRM pentru mine este un partid extremist comunist cu comportari naziste. Daca vrem sa facem un bine romanilor sa-l interzicem chiar acum. Nu cunosc comportarile altor membri din acest partid dar CV Tudor este de ajuns sa murdareasca imaginea Romaniei in toata lumea. Sa auzim de bine.
N. Popescu
San Francisco, California USA 
Eu cred ca opinia romanilor de pretutindeni va fi corecta din punct de vedere judiciar.As scrie despre mineri ca sint analfabeti,oameni rai s-au violatori este incorect.Miron Cozma si minerii de pretutindeni din toata tara si in special cei din Valea Jiului au cautat sa-si rezolve problemele doar prin demonstratie la Bucuresti in fata Palatului Cotroceni deoarece timp de citeva saptamaini o delegatie miniereasca au mers la Bucuresti pentru a rezolva problema pasnica cu priministru de a nu inchide locurile de munca a minerilor productivi.Guvernu a amenintat lichidarea aproape totala a Vaii Jiului . Zacamind de carbune este in Valea Jiului inca pentru cel putin 200 de ani in plina productie. Nu vad de ce ar fi trebuit inchise Minele, asta er insemna o razbunare a guvernului pe cei din Vale dupa venirea noului Guvern ales.Sa nu uitam ca minerii sint cei mai harnici oameni din toate ramurile muncii si conditile in care muncesc:coborirea in adincuri la citeva sute de metri,frig,umiditate,pericol de explozie,pericol de surupare,de presiune,axfisiere si multe altele,ei merita sa aiba salariile de top ,dar in zilele noastre ei nu mai au conditi optime de viata nici la suprafata decum subteran.In ultima vreme Guvernu nu a mai ajutat minerii in nici un fel,material ,financial,moral.Compania huilei apartine Guvernului delapidarile sau facut de catre Guvern nu de mineri.Intrun cuvint Guvernurile sint de vina atit in trecut cit si in prezent de situatia minerilor.Dupa parerea mea liderul minerilor este pus de catre mineri si nici decum el nu este un dictator cineva trebuia sa reprezinte minereada (greva).As avea multe de scris despre viata si situatia minerilor dar ma limitez si fac un apel final Romanii sa fie uniti din toate clasele sociale IUBITIVA CA FRATI SA NU VA BATA ALTI:USA,GERMANIA,RUSIA,FMI,EU,ETC.Va doresc dragii mei Romani un salut calduros,un salut mineresc noroc bun de la un revolutionar 2 august 1977.Gheorghe Achim
Gheorghe Achim
Houston, Texas USA 
S-a vorbit destul, ar fi timpul sa se faca ceva.Insa aici este dezastrul,nu exista nimeni care sa-si asume raspunderea. Ganditi-va la un singur lucru Romania traieste in extreme...
Bogdan
Canada 
PRM trebuie scos imediat din afara legii. Daca ar fi dupa mine i-as scoate in afara tarii si le-as plati avionul sa-si faca sejurul in Cuba. Romania nu are nevoie de astfel de indivizi care ne fac tara de ris si care invrajbesc oamenii in numele nationalismului! Este trist ca unii oameni politici pot exploata la limita, suferinta romanilor. Este regreatabil ca sint in Parlamentul Romaniei si pe deasupra mai sint si imnuni. Noi cei din diaspora avem datoria de a ne implica mai mult in viata politica, sociala si economica a Romanei.
Ciutacu Octavian
Toronto, Ontario Canada 
Pot doar sa spun ca e inutil si oricum infinit prea putin fata de ceea ce trebuia facut. Oamenii nu vor vedea decit o rafuiala intre cei cu putere atit timp cit unul ca Bivolaru ramine membru in parlament, guvernul a fost in stare sa il tina pe Dejeu 2 (doi) ani de zile in functie si coruptia e ceva mai tare decit inainte. Economia se vede (ca) din departare asa ca nu e cazul sa comentez. Eu pot sa spun ca dupa ce am votat cu entuziasm "schimbarea", am descoperit ca singura sansa e tot emigrarea. Imi pare rau ca rabdarea mea nu a tinut decit doi ani. As fi bucuros sa vad ca MACAR vor fi trasi la raspundere cei vinovati acum.
Gabriel GHIZILA
Seattle, Washington USA 
MA ALATUR DVS. DIN TOATA INIMA SI VA DORESC NUMAI BINE SI SANATATE. NUMAI PRIN UNIRE VOM IZBUTI. ROMANI DE PRETUTINDENI, UNITI-VA!
NICOLAIE SADRAPELI
LOS ANGELES, CALIFORNIA U.S.A. 
Oameni de buna cuvinta: noi putem scrie, semna si urla din afara granitelor la nesfirsit; mesajul nu este bine inteles de majoritate, iar minoritatile nu cistiga alegerile. Cred ca este timpul sa formam o forta in afara granitelor, o forta care sa devina REPREZENTATA LA NIVEL INTERN IN ROMANIA. Avem resurse, SE POATE!
George Slavescu
New York, USA
UN PROCES GENERAL AL POPORULUI ROMÅN IMPOTRIVA EXTREMISMULUI SI SECURISMO-COMUNISMULUI ESTE IMPERIOS NECESAR IN ROMÅNIA UNDE MAI EXISTÅ MINTI LUMINATE CAPABILE SI MORAL INDREPTÅTITE SÅ CONDUCÅ TARA IN VIITOR SI SÅ CONSOLIDEZE CU ADEVÅRAT DEMOCRATIA. PROCESUL COMUNISMULUI SI DECONSPIRAREA SCURITÅTII AR FI ASIGURAT NIVELAREA SI ASANAREA TERENULUI IN SCHIMBAREA MENATALTÅTII PENTRU CA FOSILE EXTREMISTE PRECUM VADIM TUDOR SI SECURISTII LUI,CÅT SI MAFIA PARVENITÅ A COMUNISTILOR PRIVATIZATI SÅ NU MAI EXISTE.
LAVINIU MIRCEA DRAGHICI
Espergærde,  DANMARK 
I would remind you what Leach Walesa advised president Emil Constantinescu when he visited Poland in 1997;"Daca nu ii termini tu pe ei te termina ei pe tine".Ei fiind partidul "Romania Mare" si o parte dintre fostii comunisti care nu vor sa inteleaga mersul firesc al istoriei.
Ioan John Ciutacu
Toronto, Ontario Canada 
Jos comunismul.
Vlad Sandulescu
Hamilton, Ontario Canada 
Da. Sunt de acord cu scoatera tuturor fortelor extremiste din ROMANIA in afara legii. MULT NOROC!!!!!!!
George Florea
Dearborn, Michigan U.S.A. 
DACA PUTEREA NU A AVUT ATUNCI CURAJUL SA II INFRUNTE ATUNCI, CRED CA A VENIT TIMPUL SA TREACA LA FAPTE. SA-SI RASCUMPERE GRESELILE SI SA NE FACA SA AVEM INCREDERE DIN NOU IN EI SI IN VIITORUL PROMIS DE EI. LA FAPTE DOMNILOR !!!
CATALIN POROJAN
BUCURESTI, ROMANIA 
E o idee buna
Dragos Moldovan
Cluj Napoca, Transilvania, Romania 
Felicitäri pentru initiativä! Amintitele partide si "politicieni" ar fi trebuit de mult sä disparä din viata publicä.
Emilia Maxim
Stuttgart, Germania 
..Deocamdata, ROMANI, luptati cel putin pentru abolitia votului en-gros pe liste. La viitoarele alegeri impuneti-va prin mari manifestatii VOINTA DE A VOTA NOMINAL NUMAI CANDIDATI PROPUSI LOCAL PRIN VOINTA ADUNARILOR POPULARE ELECTORALE LOCALE. SI DEASEMENI,PT.A CURATA CLASA POLITICA PETITIONATI MASIV PT. REDUCEREA SALARIILOR SI PRIVILEGIILOR POLITICIENILOR. SUCCES SI MAI INTREBATI-NE SI PE NOI ROMANII (BUNI)DIN STRAINATATE: STIM SI NOI DE CINE AM FUGIT.
Mihail Taier
CANADA 
Daca guvernantii nu-i vor pedepsi pe cei vinovati in cel mai scurt timp, atunci democratia in Romania este pusa sub semnul intrebarii
Alin Gradinaru
Montreal, Quebec Canada 
Felicit aceasta initiativa! Ar trebui mai mult sprijin pentru fortele democratice din Romania
Zaciu Radu
Gurnee, Lake County, Il US 
Cei vinovati trebuie sa fie pedepsiti.
Claudiu Munteanu
Toronto, ontario Canada 
Sunt dezamagit de tot ce se intampla in tara la aceasta ora
Lucian BLAJAN
Ann Arbor, Michigan U.S.A 
CER APLICAREA FARA INTIRZIEZE A PUNCTULUI 8 AL MANIFESTULUI DELA TIMISOARA
CASIAN Dragos
Paris, FRANTA 
Sa va fie rusine guvernantilor. Am avut incredere in voi,dar ne-ati facut de ras din nou lasand ceata de mineri sa-si faca de cap. Treziti-va macar in ultimul moment si nu va mai bateti joc de popor
Radu O Morar
Woonsocket, Rhode Island USA 
Noroc!!
Mihaela
Toronto, ON Canada 
Scoaterea partidelor extremiste (adica Romania Mare, ca sa nu ne ascundem dupa deget) in afara legii si introducerea senatorului V.C. Tudor in nobila categorie a puscariasilor ar fi un bun pas spre consolidarea democratiei romanesti. Dar nu ar fi si suficient! Ar mai trebui si ca reforma economica (ce sintagma cunoscuta, abuzata, violata!) sa fie initiata cu adevarat, tinindu-se cont SI DE costurile sociale ale respectivei reforme. Hai Romania!!! Hai odata!
Mircea
piatra, Moldova Romania 
Practic impozitele mele pe o luna s-au dus pentru ca armata sa se deplaseze la Costesti unde au luat bataie de la mineri. NU prea inteleg de ce e asa o rusine sa folosesti munitie de razboi impotriva unora carora nu le pasa decit de ciorba lor. Dar traiesc pem spinarea noastra.
Ttudor Seicarescu
Bucuresti, Ro 
Felicitari pentru initiativa!
Marcel Buciuman
Oradea, Romania 
Zburati-le capetele!!!!!!!!!
Sergiu Raileanu
Chisinau, Moldova 
NO COMMENT
Marian Badulescu
Pitesti, Arges Romania 
Va sustin din tot sufletul initiativa
Biciola Gheorghe
Mosbach, B-Würtemberg Germania 
Fara comentarii. Trebuie!!!!!!!
Dumitru Mihu
Bucuresti, Sector 4 Romania 
Romania are nevoie de legi care sa fie aplicate. Acum este timpul!
Chris Nino Popoiu
Philadelphia, Pennsylvania USA 
In sperantza ca va ajuta cauza romineasca
Liviu Dordea
West Lawn, Pennsylvania USA 
Am ajuns risul planetei din cauza unor nenorociti care pun interesele personale mai presus de interesele popurului roman. Numai prin unitate de gindire si schimbarea mentalitatii se poate face ceva.
Ciprian
Vancouver, Canada 
Cind poporul e flamind e foarte usor de manipulat. Incercati sa faceti ceva pentru el si atunci totivor fi alaturi de voi, la bine si la rau. Dati oamenilor o speranta cit de mica si atunci acele canalii se vor sufoca in mocirla in care se balacesc.
Alexander
Vancouver, British Columbia Canada 
Nu inteleg pentru ce actala conducere nu ia masuri impotriva unui grup care pune in pericol stabilitatea politica. De ce 23 000 000 de romini trebui sa plateasca prin impozite salarii de 2 ori mai mari ca media pe economie. 10 000 de mineri isi fac singuri dreptate si sint bonificati cu o marire de 30% de salariu. Intr-o democratie normala asa ceva est imposibil. Mult noroc.
Daniel Ruse
Brossard, Quebec Canada 
Sint de acord cu apelul
Nicolae Barsan
Tuebingen, BW Germania 
Imi pare rau ca nu pot face decit atit.
Nicolae Buiceag
Comanesti, jud.Bacau 
Nivelul actual al democratiei romanesti traduce maturitatea politica a romanilor, nivelul dezvoltarii constiintei lor politice. Nu cred ca e cazul sa il consideram ca fiind mai scazut in comparatie cu alte meleaguri. Locuind de cativa ani in Olanda, am observat ca participarea la alegeri, indiferent de scop, este intotdeauna redus.Ceea ce reflecta cat intereseaza pe cetateanul obisnuit politica. Cei care fac stabilitatea si oarece progres posibil sunt politicienii care isi cunosc foarte bine domeniul in care activeaza: finante, justitie etc Plus mentinerea coruptiei la un nivel care nu pune democratiei in pericol. Romanii rapanditi in lumea larga ar putea contribui la schimbul de informatie Ro-restul lumii si invers. Ex.: programe la televiziuni/posturi radio locale& scrisori ziare (in restul lumii), sustinere surse neguvernamentale de informare in Ro. Nu numai despre situatia actuala, dar si pentru reimprospatarea memoriei cu lectiile trecutului.
Daniela Paun
Diemen, Olanda 
MA ALATUR SI EU LA ACEST APEL CU SPERANTA CA ROMANIA VA AJUNGE CEEA CE A FOST SI ANUME O PUTERE POLITICA SI ECONOMICA.
ADRIAN MOISA
ADJUD, VRANCEA ROMANIA 
Mineriadele si orice altceva ar putea sa le semene nu trebuie sa se mai repete niciodata. Pentru asta alcarea legii in orice tara care are o lege trebuie sa fie pedepsita comform legii. Scoaterea in afara legii a fortelor care nu o respecta este cel mai normal si mai imperativ si mai urgent lucru care se cuvine a fi facut. Ma alatur cu toata inima acestui apel!
Iuliana Marga
Ottawa, Ontario Canada 
Ma alatur apelului Uniunii Romanesti cu speranta ca odata si odata vom scapa de aceste mizerii "umane" ! Dumnezeu sa ne ajute !
Marius
Bucuresti, 
Numai bine
Camelia Nastase
Montreal, Quebec, Canada 
Sustin aceasta actiune. Stiu ca dificultatile pe care le intimpina actuala guvernare sint uriase, iar sprijinul primit din interiorul si din exterior tarii este foarte mic, cred ca singura solutie pentru consolidarea democratiei in Rominia este impunerea respectarii legilor tarii. Democratia nu inseamna indisciplina, cu atit mai putin anarhie. Problema este ca institutiile pe care se sprijina statul (justitia, politia, armata) nu au avut timp in doi ani sa se schimbe. Sint inca bazate pe vechea structura ceausista.
Ileana Constantinescu
Ottawa, Ontario, Canada 
Sprijin Apelul cu toata caldura
Mircea Cocorascu
New York, USA 
sunt de partea voastra
Ioan Pop
Chicago, USA
Singura politica care se face la noi este aceea de trib. Care nici asta nu este politica. Deci noi nu avem politica. Si deci nici economie. Dar n-are nimic pentru ca la interese personale suntem primii in lume.
Claus
Sibiu, Sibiu Romania 
Fiti mai incisivi! Noroc
Alina JIANU
Paris, - Franta 
Statul de drept trebuie apårat cu orice pret. Nu se poate admite ca hoarde sålbatice så-si facå de cap si så incalce grosolan legile tårii.
IOAN ROTAR
Malmö, SKÅNE Suedia 
TRAIASCA REGELE !!!!!!!!!! TRAIASCA REGELE !!!!!!!!!!
Daniel Nedelcu
Toronto, Canada 
Si brusc, mi-a venit chef sa emigrez.
GURAN MOISE
BUCURESTI, ROMANIA 
Cred ca foarte multa lume ar semna acest apel, dar nu o fac din convingerea ca nu ajuta la nimic. Sa ne reamintim citi au semnat "Proclamatia de la Timisoara" (cu celebrul ei punct 8). Oricum felicitari "Societatii Timisoara" si locuitorilor Timisoarei care au luat atitudine atunci cind evenimentele erau in derulare nu dupa, cind toata lumea stie ca "dupa razboi multi viteji s-arata" (vezi stimabilii politicieni romani).
DAN CILEA
Ocnele Mari, Valcea Romania 
sper sa va foloseasca la ceva ! Mult noroc !
Marius Ghitescu
Rm.Valcea, Oltenia Romnia 
Minierii sunt si vor ramane ceea ce au fost ei din toate timpurile. Nu am ce sa mai comentez. Vreau insa sa dau o nota proasta prestatiei alesilor nostrii si in special domnilor Dejeu, fost ministru la Interne si domnului Presedinte Constantinescu. Imediat dupa alegerile din 96 a venit in tara domnul Wallesa, acela care a trait pe pielea lui atat represiunea din partea comunistilor cat si piedicile puse de acestia progresului Poloniei pe vremea cand era presedinte. A venit cu buna intentie de a-si impartasi experienta traita. Aceasta experienta a concentrat-o intr-un singur cuvant: DISTRUGE-I! S-a referit desigur la fortele nostalgice criptocomuniste. Vad ca cine trebuia sa priceapa acest mesaj nu a priceput. Draga Domnule Presedinte al Romaniei, ma alatur acestei vorbe intelepte si va repet: DISTRUGE-I! Acesta este adevarata prioritate majora a natiunii noastre. Altminteri vom avea din nou minieri care ataca Bucurestiul venind pe Drumul Matasii, vom avea din nou infractori de drept comun stand la masa cu primul ministru si vom avea din nou un Mascarici National care debiteaza ineptii de la tribuna Senatului sau a Parlamentului in vreme ce "fostii" prospera la adapostul slabiciunii oamenilor de la putere. DISTRUGE-I!
Sandu Schiopu
München, Bavaria Germania 
Romania are in fata un drum lung, probabil de peste 15 ani pentru a intra in normalitate. S-au pierdut cel putin sapte ani pretiosi, timp in care majoritatea fostelor tari comuniste a reusit sa ajunga departe. Nu ne mai putem permite sa amanam daca vrem ca macar nepotii nostri sa ne vada visul indeplinit. Reforma economica poate reusi numai in paralel cu reforma celorlalte zone ale societatii: morala, legislativa, etc... Cei care la adaposul puterii si banilor sunt indiferenti sa stie ca nu vor putea sa-si gaseasca fericirea intr-o tara si o socitate bolnava. Mai devreme sau mai tarziu, ei sau familiile lor vor cadea victime propriilor capcane. Pentru o Romanie civilizata!
George Petrineanu
Linkoping, Ostergotland Suedia 
Nimic nu ma va face mai fericit decit sa vad pe canaliile de C.V.T. si pe Miron Cozma dupa gratii in celula vecina pe complicele si fratele lor Iliescu iar acel partid numit Romania Mare, doar o amintire, un vis urit pentru tara. Iar pentru Presedintele Constantinescu mai multa fermitate.
Vica Albusel
Vancouver, British Columbia Canada 
Guvernul trebuie doar sa aplice legea in timp util.
Scurtescu Margareta
Timisoara, Timis Romania 
Salut la romanii de pretutindeni si felicitari ca ati trecut(ca si mine) printre momentele astea de...ei bine de rahat!! Oare cate chestii de genul asta mai trebuie sa ii convinga pe cei din guvern ca asa ceva nu se poate admite? Minerii nu sunt ei guvernul Romaniei...si nici nu reprezinta populatia tarii, asta pentru ca au un salar mai mare de patru ori ca majoritatea romanului...asa ca ar fii bine sa fie invatati o lectie buna ... niste mici arestari nu ar strica si punerea in inchisoare pe viata nu numai a lui C.V. ... dar si a lui Cozma i-ar invata cu siguranta o mica lectie pe securistii din tara. Comunismul parca s-a sfarsit in 89 nu? Atunci de ce nu se face ceva sa bage toti babalaci de genul asta cu conceptii de pe vremea lui Vlad Tepes la parnaie ? Acolo este locul lor, nu in Guvernul Romaniei ! Chiar daca peste cateva decenii, sa dea domnul sa putem zice ca Romania a scapat de comunisti ... deocamdata trebuie sa ne luptam cu ei , atat timp cat mai sunt in viata !!! Am speranta ca intr-o zii Romania va devenii ce nu a fost niciodata... o tara LIBERA !!!! Doamne ajuta !!!
Alex Bistroi
Mesa, Arizona USA 
Sunt absolut de acord ca societatea civila sa ceara interzicerea PRM si condamnarea la inchisoare pe viata a lui C.V.Tudor pentru toate actiunile sale fasciste.Nu cred ca avem dreptul sa-l numim pe C.V.Tudor mascarici sau nebun el fiind un criminal care incearca cu premeditarea sa distruga democratia romaneasca si sa introduca un regim stalinist in Romania .Asa cum tot poporul roman a fost unit in decembrie 89 tot atat de uniti trebuie sa fim acum cand cerem aducerea uin fata instantei a lui C.V.Tudor ,M.Cozma si a tuturor celor implicati in lovitura de stat din ianuarie 1999.
Dr.Serban Moroianu
PERTH AMBOY, NEW JERSEY USA 
Sprijin actiunile de pedepsire ale celor care s-au facut vinovati de tradare si incompetenta in apararea institutiilor democratice, cer scoaterea in afara legii a fortelor politice extremiste si sustin continuarea reformei economice si a transformarilor democratice
OVIDIU HURDUZEU
Campbell, California USA 
"Barbatul, cand se demonizeaza, se feminizeaza" Gh. Ghelasie
Iulian Clitman
Bucuresti, Romania 
Disponibilizari in sectorul minier au mai fost si nu s-a ajuns la violenta. E clar ca spiritele au fost agitate de Cozma, probabil la indemnul sau/si cu sprijinul lui Vadim. In ce scop? Pur electoral. O noua iesire a minerilor discrediteaza Romania pe plan international iar ajutoarele, si asa nesemnificative, ar putea disparea cu totul. Leul se prabuseste, tara intra in degringolada economica, toata lumea e nemultumita... Teren perfect pentru nationalisti sa-si faca numarul. Daca acest lucru poate fi dovedit in Justitie, inlaturarea lui Vadim si a partidului sau devine o necesitate pentru tara. Situatia nu e competenta Parlamentului Romaniei ci a Justitiei romane. Dar mai intai dovezile!
Doru Culiac
Bellevue, WA SUA 
Mai e mult pina departe.
Cristian Floru
Ottawa-Hull, Canada 
Ce se mai poate spune ?
Paul Moraru
Montreal, Quebec Canada 
Sper ca justitia sa puna mina pe bisturiu si sa taie cangrena numita Vadim de pe trupul societatii Romanesti. Doamne-ajuta!
Andy Ionescu
Los Angeles, CA USA 
Singurul lucru care-l doresc e ca Romania sa gaseasca intr-un final un lider politc motivat din patriotism si nu de materialism. Si cineva care sa aiba puterea sa taie in carne vie, pentru ca o cangrena amputata la timp salveaza trupul, compresele cu desinfectant il omoara, Dumnezeu sa ajuta Romania, si daca om putea noi impreuna cu diansul!
Silviu Sturdza
Mississauga, Ontario Canada 
Atitudinea guvernului în acest sinistru epizod cu minierii dirijati de comunisti, a fost rusinoasa. Ar trebui cerut si deconspirarea fostei SECURITATI. Orice forma de para sau cripto comunism trebue pusa în afara legii. Comunismul în România a fost unealta unei puteri straine: URSS-ul
Alexandru Ion Draghici
Bruxelles-1180, Bruxelles Belgia 
Desi nu am sperante, va doresc din tot sufletul sa puteti scapa ROMANIA de asemenea gunoaie.
Gheorghe V David
Cleveland, OHIO U.S.A. 
E timpul sa se faca ceva in tara. Prea mult s-a taraganat.
Constantin Serban
Miami, Florida USA 
Dumnezeu sa ocroteasca Romania!
Ovidiu Berghezan
Toronto, Ontario Canada 
Intru totul de acord!
Lucian Cruceanu
Los Angeles, California U.S.A. 
NU MAI AM NICI UN COMENTARIU.SA SPERAM CA VOR FACE CEVA CEI CARE MAI SUNT IN TARA,BINEINTELES DACA NU E PREA TIRZIU.ORICUM DACA VA PUTEM SPRIJINI CU CEVA O VOM FACE...
CONSTANTIN CRETZU
CLEARWATER, FLORIDA U.S.A. 
Traiasca Romania!
Ioan Nicolae Tautu
New York/Los Angeles, USA 
Ader la Apelul Uniunii Romanesti. Din pacate, nu sint la curent cu mobilul actiunii (nu mai citesc presa romaneasca de citiva ani, ...m-i se intoarce stomacul pe dos), dar nu am nici o problema imaginindu-mi ca "scenariul" a fost "regizat" de o anumita parte a Parlamentului. E scandalos!
Cristian Gheorghe
Toronto, Ontario Canada 
De acord cu initiativa Uniunii Romanesti
Aida Marton
Montreal, Québec Canada 
Fiecare popor isi are conducatorii pe care ii merita.Se pare ca Brucan s-a inselat cu previziunea sa, in '90. Nu 20 de ani, ci cca 50 de ani trebuiesc ca sa scapam de "the stupid people". Dovada ? Urmariti "show-ul" din PARLAMENTUL ROMANIEI, cei ce il cocolosesc pe Vadim si se imbatoseaza doar la microfon, doar doar sunt vazuti de neamuri si de vecini. Toti sunt o apa si-un pamant, ca de unde saracii, de unde nu-i, nici D-zeu nu poate cere. In rest, doar o mare dezamagire, dar si o speranta (sa indeplinim cei 50 de ani in 4 ani si jumatate) Semnez apelul Uniunii Romanesti !
Adrian Fleschin
Perth, WA Australia 
Respectarea legilor e baza oricarei societatzi democratice - dar si aplicarea lor ! Vai de tzara fara lege !
Dan Jordan
Montreal, Quebec Canada 
Nu inteleg de ce nu s-a facut asta pina acum. Exista sefi de partide ( Vadim, Iliescu, ...) - care au facut - de a lungul celor 9 ani - un rau imens ROMANIEI - si aici nu ma refer neaparat la imaginea tarii reflectata in exterior. Sint insa sceptic la gindul ca Justitia Romana e capabila de a lua o decizie in acest sens.
Camil Bojneag
Somerville, NJ USA 
Cred ca ce se scrie aici seamana cu adeziunile de pe timpu' lu' ceasca.Fiecare ar trebui sa faca tot ce poate mai bine pentru el insusi;sa nu mai bage in seama tot felul de oportunisti(vadim,funar...)si sa citeasca regulat ACADEMIA CATAVENCU.
B. Ilie
Toronto, Canada 
Sunt de acord cu aceasta actiune de curatire a tarii noastre de lichelele comunisto-securiste.
Valentin Chira
Montreal, QC Canada 
Adaugam semnaturile noastre. Alexandru & Daniela
Alexandru & Daniela Lazin
Sighet, Maramures Romania 
Daca guvernul ar trata cetatenii nu doar ca mijloace pentru a atinge un anumit scop, mineriada nu ar fi avut loc. Daca minerii in frunte cu Scaraotchi, ar trata populatia si guvernul ca un agent moral si rational, nu s-ar fi ajuns la aceasta stare de lucruri. Constantinescu nu i-a chemat pe mineri de data aceasta. Au pornit de capul lor? Cum poate o intreaga societate, o tara, sa fie destabilizata de un grup de agenti/mineri? Manipulati ori ba, unde este judecata celorlate 23 milioane de oameni, unde este statul de drept? Unde este moralitatea acestei natiuni? Nu trata niciodata pe altii doar ca mijloc pentru atingerea unui scop daca exista o etica a ratiunii ori natiunii (invatatura/maxima).
Olga M. Lazin
Los Angeles, CA USA 
Trabuie sa facem tot ce putem sa-i scoatem pe acesti comunisti imbecili in afara legii. ROMANIA este o tara democrata si asa va ramine.De aia au murit in decembrie '89 oameni,ca acuma sa avem libertate si democratie. Dumnezeu sa ne ajute! Binecuvintata fie ROMANIA!
Brad Pavlovschi
Winnipeg, Manitoba Canada 

Petruescu Sorin
ottawa, ontario Canada 
Va felicit pentru initiativa, eu am scris in numele unor priteni din Ottawa la citeva ziare Romanesti. As vrea sa-mi raspunda cei care apartin U.R din Canada pentru a lua legatura si a actiona si in alte cazuri Multumesc
Petruescu Iulia
ottawa, ontario Canada 
De cand a iesit din inchisoare numitul Cosma Miron a facut ce a facut si in 1990-1991 adica numai rau Romaniei.
Emil Gogel
Babeni, Oltenia Romania 
Cer ca in spiritul legilor in vigoare organele competente din Romania sa aplice cu fermitate aceste legi si daca va fi cazul sa stabileasca vinovatii si sa aplice pedepse mergang pana la interzicerea unor partide. Nepedepsire celor vinopvati este o invitatie pentru toti dusmanii Romaniei de se deda fara frica in viitor si la alte incercari de rasturnare a regimului democratic din Romania.Totodata se vor reabilita atat pe ele insele si vor intar isi democratia. Chiar daca s-au savarsit erori, democratia are marele avantaj ca este perfectabila.
NICO P. PASTRAMAGIU
Praga, Cehia 
Tara va cistiga daca oamenii vor fi uniti si vor lupta pentru schimbari in bine. Tara va pierde daca se continua coruptia, amenintarile, atmosfera de circ, santajul
Olivia Aldica
Montvale, New Jersey USA 
N-am crezut ca asa ceva ce mai poate intimpla! Imi amintesc de tristul iunie 1990 cind am vazut Piata Victoriei blocata de forte care doreau sa distruga fragedele sperante de democratie prin forta si intimidare. De atunci a trecut parca o viata si am crezut ca totul a ramas inscris in istoria tragediei romanesti, ca atitea alte marturii ale suferintei noastre. Dar noi raminem acelasi popor cu o inima mare si vom sti sa ne purtam crucea pe Golgota nationala pina cind ne vom mintui ca popor cu un destin unic, dar cu atit mai maret. Dumnezeu sa ne ajute !
Cristina Balasa
Burlington, Ontario Canada 
Greva minerilor a scos in evidenta pericolul pe care partidelor extremiste il prezinta in fragila democratie romaneasca. Tentativa de lovitura de stat a scos la iveala adevaratele intentii ale unor scelerati, pentru care situatia curenta a Romaniei reprezinta un cimp fertil de satisfacere a unor vise paranoice personale. Justitia, Parlamentul si Presedentia trebuie sa isi aduca aminte de Constitutie, care nu e numai o bucata de hirtie, ci legea fundamentala a statului care trebuie aplicata in orice situatie.
Nicolae Surpatanu
Redmond, WA USA 

Arald Tudoran
Toronto, ON Canada 
Nu-i consider vinovati pe mineri cit pe actualii lideri ai Romaniei si pe "liderii de ocazie".
Mikki B
Dallas, TX USA 
Procesul democratic TREBUE sa continue,cale de intoarcere ,"NU EXISTA" guvernantii sa gaseasca calea potrivita de CRESTEREA CREDIBILITATII ROMANIEI in LUME,...nu infometarea populatiei...si scaderea nivelului de trai...ASTA NU FACE DECIT SA PRELUNGEASCA AGONIA....
ION BERARU
WINNIPEG, MANITOBA CANADA 
ESTE DE NECREZUT CUM UN DELICVENT[COZMA] UN RECIDIVIST ESTE LASAT SA ZBURDE CA VODA IN LOBODA! DUPA CAZ FIND IN P.R.M. SAU NU. DE PREA MULTE ORI UN W.C. TUDOR CU LIMBAJUL LUI DE MAIDAN SCUIPA IN FATA INTREAGA SOCIETATE. EXISTA MULTI PROSTI IN ROMANIA DAR NU EXISTA SI OAMENI CU MINTEA INTREAGA? CARE SINT MAJORITARI? DESI EXTREM DE TIRZIU TREBUIE FACUT CEVA.CU SANATATE.VIOREL&ANETA RATIU CINCINNATI OH USA.
VIOREL RATIU
CINCINNATI, OHIO USA 
No comment.
Valentin Verzeanu
Los Angeles, California USA 
Cred ca este timpul sa luam taurul de coarne.In fond au trecut aproape 10 ani si inca ne mai este "frica de mineriade".
Luminita Cristache
Kitchener, Ontario Canada 
Sunt de acord cu acest demers.
RADU IONESCU
Bucuresti, Romania 
Subscriu pentru scoaterea in afara legii a partidelor extremiste, in speta PRM.
Mihail Relu Chirita
Columbus, OH USA 
Greva minerilor a fost numai o greva.in occident sint mereu,si nu trebue sà se panicheze in asemenea proportii. In orice caz cea fost in 90si 91 nu se mai poate repeta pentru cà acum Romania are o constitutie democraticà. Dar in acelasi timp democratia trece prin stomac, ceace s-a demonstrat.Dar reactia guvernului si a presedintelui a demomstrat infantilism.Cred ca e cazul de alegeri generale anticipate.Atita timp cit veti mai face ce và cere FMI si banca mondialà veti pune in pericol democratia. Nu existà tara in lume redresatà de FMI.Dar distruse sint: africa e ajutatà de FMI de 50 de ani si se moare de foame: asia america de sud,mexic, au aceiasi soartà.FMI prin exigentele lui imping tarile spre dictaturà exemple sint peste tot in lume.deja in Romania s-a creat rupturà serioasà intre muncitori si intelectuali. Atentie aceastà falie creste pe masurà ce scade nivelul de trai care va continua sà scadà, pentrucà societàtile nu se desfiinteazà se redreseazà, in acelasi timp se fac planuri sociale echivalente fata de posturile desfiintate.trebuie bine stiut cà in occident- europa in toate tarile agricultura,minerii.metalurgia ,siderurgia,sint toate subventionate de la impozit.Regret mult cà guvernul este incapabil sà facà reforme in Romania adaptate la situatii. Cel putin dacà ise cere poporului sà stringà cureaua sà o facà in pri mul rind parlamentarii, senatorii, si presidentia(cred cà nu este momentul sà-si schimbe masinile!!!!!!!!!.Intr-o democratie adevàrarà nu am vàzut cà trebue sà se desfiinteze, un partid tràeste prin cei care il sustin si dacà are adepti.Celelalte partide care sint la putere ar trebui sà facà ceva in favoarea poporului si atunci proportiile se vor schimba.Presedentia, guvernul , parlamentarii, senatorii fac totul pentru a se imbogatii rapid cat sint la putere, pentru o viata intreagà..coruptia este peste tot in lume, dar nu chiar ca in romania.ar merita odiscutie mai ampla dar du e momentul.
arh.VALENTIN POPESCU
geneva, ELVETIA 
La Singapore, ca in toata Asia de sud-est, este, dupa cum stiti, recesiune economica. Sunt zeci de mii de someri dar nimeni nu indrazneste sa iasa in strada.De ce? Pentru ca legile sunt facute in asa fel incat se stie bine ca fiecare pasare pe limba sa piere...Somerii sunt recalificati si reincadrati in alte domenii de activitate cu mai multi sau mai putini bani in functie de pricepere, putere de munca si varsta. Mi se pare de domeniul epocii medievale sa se franeze economia unei tari aflata la mare cumpana, cum este tara noastra, pentru doua mine neproductive. Si o hoarda de mercenari din epoca pietrei cu creiere infierbantate de votca si de idei pe care oricum nu le inteleg, sa fie luata in serios.As invita pe legiuitorii romani sa faca ce au facut singaporezii dar cu simt de raspundere: sa calatoreasca in lume in cautare nu de fete frumoase si peisaje exotice ci de legi a caror aplicabilitate in Romania sa o studieze si sa le puna in aplicare cat mai repede...Dar oare exista acest interes cu adevarat? Ca de inteligenta nu ducem lipsa.
Ana Mariella Chen
Singapore 
In numele Fundatiei Mociornita sprijin acest apel. El nu sprijina figurile politice actuale de pe esicherul romanesc care sint in majoritate responsabile pentru dezastrul national la care a ajuns tara romaneasca , ci simbolul unor idei de democratie fara de care am ajunge la anarhie. Speram ca acest efort sa fie primul catre o colaborare reala a celor din exil, actiune vitala pentru recuperarea tarii noastre.
Fundatia Mociornita
Montreal, Quebec Canada 
De ce nu se face un sondaj pentru federalizarea Romaniei!! Ar fi timpul ca fiecare sa ia cit merita!! Toate au timpul lor... si imi pare rau ca nu a fost facuta mai repede!
Reli Todea
Zwolle, Overijsel Netherlands 
DANIELA COMAN L-A CATEGORISIT PE ACEL "SENATOR" CA FIIND SUBURBAN.CRED CÂ ERA MAI BINE DACÂ ÎL CATEGORISEA DE SUBUMAN. CEEA CE NU AM ÎNTELES NICIODATÂ A FOST FAPTUL CÂ PÎNÂ ACUM NU S-AU LUAT NICI UNFEL DE MÂSURI CU INDIVIZI DE SPETA LUI C.V.TUDOR,I.ILIESCU SAU MIRON COZMA. CÎT LE MAI TREBUIE OARE CELOR ÎN MÂSURÂ S-O FACÂ?
NICOLAE POPI
MONTREAL, QUEBEC CANADA 
Avind in vedere ca sint soldat al armatei romane , pot sa spun ca am trait momentele mineriadei 99 din plin!Numai ideea ca ar trebui sa mergem in zona Olteniei (unde stiti ce oameni sint) ne-a afectat tot timpul. Sint pentru o lume mai buna , mai frumoasa (nu pentru OZN-uri)! Trebuie sa avem incredere in noi, si sa aratam celor rai ca sintem mult prea buni pentru a ne cobori la nivelul lor! Va felicit pentru ceea ce faceti!
Florin B.
Hunedoara, Ro 
In cele din urma s-a dovedit(pentru cei care mai aveau indoieli)ca in tara asta poti sa rezolvi ceva doar cu bata si sub presiune.Sa ne miram ca tinerii pleaca pe unde vad cu ochii?Nu e normal sa pleci dintr-o tara condusa de neputinciosi,dominata de bisnitari miliardari si in care legea pumnului este singura lege respectata?Din pacate nu se vede nici o solutie.
Arghir Suciu >
Cluj-Napoca, Romania 
Sper ca acest apel sa convinga seful statului roman ca au trecut anii in care s-a tolerant existenta partidelor extremiste (PRM), si daca vrea sa integreze Romania in grupul tarilor civilizate, trebuie sa actioneze repede cit nu este prea tirziu.
Dragos Vieru
Montreal, Quebec Canada 
Increderea mea in democratia romana a ramas nezdruncinata de ultimele evenimente din minunata zona a Valcii. Oamenii politici, daca putem sa-i numim asa, care s-au implicat in actiunea minerilor, ar trebui judecati fara mila. Mai bine Golan ...
Arghirel S. Uciu
Cluj-Napoca, Provincia Cluj Romania 
Sunt bucuroasa sa semnez acest Apel si sper sa fim mai uniti si sa ne ajutam tara.
Cecilia Georgescu
Beaumont, Texas USA 
Desi viata m-a purtat pe alte meleaguri, nu pot sa nu oftez cind vad ca aceasta initiativa este luata in deridere de niste tinerei pusi pe sotii. Daca as fi de virsta voastra, tineri inconstienti, v-as arata eu ce inseamna un tinar revolutionar, care pune tot sufletul la reconstructia tarii sale. Eu sunt convins ca sunt si oameni binevoitori, care stiu ce au de facut pentru ca lucrurile sa mearga bine.
Aurel
Turda, Romania 
"Desteapta-te Romane din somnul cel de moarte!!!!" E timpul sa fim alaturi, impreuna impotriva "bolii" care distruge din nou Romania. Cu Respect Angela Satmar Letona Research Engineer R & D Flowserve Co USA
Angela Satmar Letona
Portage, MI USA 
Gasesc condamnabila actiunea celor ce au pus la cale mineriada si de asemeni reactia puterii care a permis ca revolta minerilor sa ia acea amploare. De ce o fi fost nevoie ca minerii sa ajunga la Vilcea pentru ca primul ministru sa acepte sa discute cu ei (satisfacindu-le doleantele) ? Sa fie oare politia si jandarmeria condusa de acele forte extremiste pe care le vrem in afara legii ? Cum altfel s-ar putea explica ruperea cordoanelor de catre mineri ? Bijbiiala atit a guvernantilor cit si a Presedintelui nu pot face onoare. In orice tara democratica fortele de ordine ar fi intervenit la timp si eficient (a se vedea greva minerilor din Anglia). Circul din sedinta de urgenta a parlamentului convocata de presedinte nu a fost cauzata doar de PRM. Sint de acord ca cine este vinovat sa plateasca. Dar sint convins ca nu scoaterea in afara legii a unora din partidele din opozitie vor face mai eficienta guvernarea. De ce sa nu scatem in afara legii toate partidele din opozitie asigurindu-ne astfel guvernarea eterna a coalitiei actuale ?
VASILE STAICU, Profesor Universitar
AVEIRO, AVEIRO PORTUGAL 
Sunt impresionat de initiativa dumneavoastra. Am plins cu lacrimi amare in aceste zile in care tinarul si foarte subredul leagan al democratiei romanesti, reprezentat de orasul meu, a cazut prada dezastrului. Multi au incercat sa ne ponegreasca cu aceast prilej, dar sa stiti ca tineretul valcean e alaturi de incercarile democratice ale guvernului, iar ceea ce s-a intimplat nu trebuie sa se mai repete.
Dragos
Valcea, Romania 
Daca stiam de mai de mult de acest apel al Uniunii Romanesti as fi umplut paginile cu amaraciunea care mi-o inspira democratia pentru care am luptat si rabdat zeci de ani! Sint alaturi de dumneavoastra si puteti conta pe parerea pozitiva pe care o am ca adevarul va iesi la iveala ..pina la urma! Scuzati..dar batrinetea ma opreste din avint...
Plesa R.
Cluj, Romania 
Aderez la apelul din tot sufletul. Pentru asemenea fapte ar trebui sa mergem pana la capat in condamnarea unor asemenea actiuni care pun in pericol statul roman, stat pe care tot noi, tinerii, l-am adus pe calea cea dreapta in revolutia din Decembrie prin forta piepturilor goale.
Aurelian T. Odea
Cluj-Napoca, Cluj Romania 
Chiar daca orasul va face sa credeti altceva, o sa fiu si eu alaturi de dumneavoastra in apelul pe care il faceti.
Dragos B.
Ramnicu Valcea, Valcea Romania 
Asa sã ne ajute Dumnezeu!
Eugen Duscã
Bucuresti, România 
Este inadmisibil ca un senator al Parlamentului Romaniei sa aiba o asemenea tinuta demna de un individ suburban. Este cu atat mai periculos cu cat se pare ca nimic si nimeni nu-i scapa de a fi batjocorit. Inteleg pozitiile critice fata de guvern si fata de presedinte dar a minti cu sfruntare si a transforma alesii a milioane de oameni in niste marionete caraghioase este un afront adus tuturor oamenilor care au ales acesti reprezentanti. De asemenea nu pot fi de acord cu acei care sustin ca trebuie sa se faca o diferentiere intre liderul partidului PRM si membrii partidului. Nu poti simpatiza cu un partid care are astfel de revferinte ori daca ai anumite avantaje de pe urma acestei aderari, ceea ce este deplorabil, ori imbratisezi cu adevarat doctrina si devii astfel periculos pentru ceilalti.
Coman Daniela
Cluj-Napoca, Cluj Romania 
Atat ca reprezentant al comunitatii romano-americane din Florida, cat si ca persoana, ma alatur cu toata convingerea la apelul Uniunii Romanesti
C. Matasa <Matasa@aol.com>
Hollywood, Florida SUA 
Semnez cu speranta in mai bine, pentru Tara si Romani!
Stanescu Dan
Bruxelles, Belgia 
Ce se vor intimpla cu toti studentii actuali care in majoritatea lor doresc parasirea acestei tari cu toata dragostea lor de tara. Dar cind vad ca unele elemente doresc cu orice pret destabilizare si interesul personal lor ce le mai ramine de facut:speranta unui trai mai bun in alta tara? sa fim atenti: sa nu stricat intr-o clipa ceea ce s-a realizat cu sacrificii in zece ani!!
Sunt de acord cu pedepsirea tutoror celor ce destabilizeaza tara sau sunt in slujba unor forte aculte.

Iancu Adrian
Cluj, Cluj Romania 


Justita este una din puterile care are menirea dar mai ales obligatia de a garanta respectarea legilor tarii de catre toti cetatenii. In asemenea situatii ea trebuie sa pedepsesca exemplar comportamentele desantate si iresponsabile ale lui Miron Cozma si ale partidului Romania Mare, in anasamblu.
Gabriela Voicu
Bruxelles, Belgia 
Deplin de acord cu initiativa Uniunii Romanesti.
Radu Cerghizan
Bayreuth, Germania 
Semnez acest apel pentru aducerea in fata justitiei a fortelor extremiste si destabilizatoare, pentru reforma societatii romane si o democratie stabila. Dr Radu Rautiu-Diretor UR Marea Britanie
Dr Radu Rautiu
London, Greater London Marea Britanie 
Sunt de acord cu scoaterea in afara legii a partidelor extremiste, dar nu uitati si de importanta celuilalt punct: - ACCESUL LA DOSARELE SECURITATII- Datorita diverselor dosare de informatori (sau si mai rau), parlamentari, generali, redactori sefi din mass-media sau simplii functionari publici sunt santajati de partide ca cel al lui Vadim sau de UM 0215, batalionul din umbra al celei mai reactionare parti a fostilor grupe speciale securiste ale Comunismului. Cred ca Presedentia si Guvernul ar trebui sa ia contramasuri serioase, profesionale, de contracarare a "monstilor din umbra", care daca vor fi inlaturati nu vor mai putea organiza noi lovituri de stat. Daca domnul Vasile nu are profesionisti in tara, sa apeleze la specialisti din vest pentru a forma trupe profesionale, de elita si nu "copilasi" cu betisoare in mana.
Christian Tomeci
Belgia 
Sunt de pe deplin de acord cu acest demers ca un prim pas pentru instaurarea unei democratii puternice in Romania, dar trebuie sa fim atenti ca acest lucru sa nu ii transforme in martiri pe acesti extremisti, iar actualii guvernanti sa-si puna intrebarea cum a fost posibil ca partidul Romania Mare sa creasca atat de mult in sondajele de opinie. Ma bucur sa constat ca romanii de pretutindeni pot dovedi ca sunt solidari atunci cand tara trece prin momente grele.
Dan Rotaru
Drobeta Turnu Severin, Romania 
Pentru PROCLAMATIA DE LA TIMISOARA , am semnat sub balconul din P-ta Universitatii, in 1990; Pe cand o reactualizare?
Vasile Ferseta
PHOENIX , ARIZONA U.S.A. 
Ma asociez semnatarilor compatrioti din tara si diaspora, pentru a sprijini o democratie adevarata in Romania. Sant alaturi de Societatea Timisoara si de cei pest 5O.OOO de bucuresteni (si de alte milioane care n-au participat fizic dar simt la fel) care au participat la marsul de protest. As dori sa vad in comportamentul guvernului si autoritatilor, mai multa maturitate si energie fara bilbiieli. Presedintele Emil Constantinescu a procedat corect si a fost la inaltimea functiei si prerogativelor sale constitutionale. Sint, din pacate inca, vinovati strecurati in structurile guvernamentale care au fost parte activa la LOVITURA DE STAT esuata. Cei vinovati de TRADARE trebuiesc aspru pedepsiti. Cei vinovati de stingacie in pozitie de guvernare sa se dea la o parte focind loc elementelor determinate sa ia decizii ferme. Cu tot respectul pentru romanimea de pretutindeni.
Adam POPESCU
Montreal, Quebec Canada 

Viorel Muha
Stanton, California U.S.A. 
Este unul din acele momente, cand trebuie sa ne manifestam unitatea si solidaritatea nu numai prin cuvinte ci si prin actiuni concrete, care ar transforma procesul de democratizare in tarile postcomuniste intr-un proces ireversibil.
Gheorghe Tihenchiu
Moscova, Rusia 
Sunt de acord cu scoaterea in afara legii a partidelor extremiste . Dar asa nu cumva le facem un mare serviciu...
Paun Sorin
Brasov, Romania 
Cred ca in sfarsit tara se v-a satura de aceste aberatii ale logicii care sunt VCT si MC care isi vor si ei partea leului, nu a fost destul furata tara aceasta cand se vor hotara oare parlamentarii si guvernantii sa conduca tara pentru tara si nu pentru propriile lor buzunare.
Calin Pop
Issaquah, Washington U.S.A. 
Sunt desigur de acord. Din pacate, asta nu face nici cat o ceapa degerata... Intelectualii nu reprezinta un grup de presiune demn de luat in seama. Pacat...
Cornel Bozdog
Bethlehem, PA USA 
"Cuvintele in sine nu inseamna nimic de nu li se implineste continutul" - Teorie chineza despre ming
Mihaela Bozdog
Bethlehem, PA USA 
Sunt roman de origine turca, dar cred ca iubesc Romania mai mult decat Vadim, Cozma si toti de-o teapa cu ei, luati la un loc.
Altan ABDULAMIT
Champaign, Illinois S.U.A. 
TREBUIE SA INCETEZE SA EXISTE ACEASTA MIZERIE DE PARTID AL FOSTILOR SECURISTI CARE SI-A MAI DAT SI-UN NUME PE CARE NU-L MERITA DELOC "ROMANIA MARE".CEREM SA SE FACA DREPTATE PENTRU TOTDEAUNA , DACA NU SE FACE ACUM MAINE VA FI PREA TARZIU. DAR CE NE FACEM CU JUSTITIA CARE ESTE MANJITA PANA-N GAT?URARI DE BINE TUTUROR PITESTENILOR.
CATALIN STOICA
PORTLAND, OREGON USA 
Cred ca initiativa de a redacta acesta petitie este un gest necesar de disociere de extremismul Romanesc.
Adrian Iordache
Sackville, NB Canada 
De accord.Fara alte comentarii.
Emilian Stanescu
Portland, Oregon USA 
Se spune ca nimeni nu invata din experienta altora, ci numai din a lui proprie. Ultimile evenimente din tara ma fa sa ma indoiesc de acest adevar. Sper ca totusi atat alesii cat si alegatorii sa se destepte o data!
Dan Ionescu
Winnipeg, Manitoba Canada 
No comments
Serban Ionescu
NY, NY US 
Privite de departe, evenimentele din ianuarie au oferit un spectacol trist. Am regasit in aceasta desfasurare de forte tristetea neimplinirii a multor ani de speranta pentru cei din Romania si poate a multor dintre noi care am ales un drum diferit. Sentimentul pe care l-am incercat ascultind ore in sir, fara intrerupere, emisiunea live a postului Radio Romania Actualitati a fost un sentiment de NEPUTINTA si DEZAMAGIRE. Subscriu intiativei Dumneavoastra cu speranta ca ii va putea ajuta cu ceva pe cei aflati in Romania. In sinea mea ma indoiesc ca o schimbare FAVORABILA si ADEVARATA se va opera pina ce ANUMITE MENTALITATI NU VOR FI INLOCUITE. Este trist sa imi ascult gindul care spune, abia soptit, ca trebuiesc ani multi, foarte multi de VOINTA A SCHIMBARII pentru a atinge o stare acceptabila de NORMALITATE. Va doresc VOUA, tuturor celor din Romania, GINDUL CEL BUN SI TARIA SA VA INALTATI PESTE O ANUMITA STARE DE CONFORT AL INDIFERENTEI CARE NU PARE SA SE FI DESTRAMAT ODATA CU TRECREA ANILOR DE DUPA 1989.
Aurel Mihai
PA USA 
Nu mai e nimic de zis, sper sa ajute la ceva!!!
Roland Sgorcea
Huntingburg, IN USA 
Oare cuplul Constantinescu-Vasile va ramane in istorie alaturat cuplulului Cosma-Vadim? Putem sa mai avem sperante, pe cine mai votam?? Ce sa mai credem?Oare puterea de azi are putere?
Migri Stoica
Oak Ridge, Tennessee USA 
Vinovati de a 5-a mineriada sunt cam multi. Dar, pentru ca trebuie inceput undeva, incepeti cu partidul Romania Mare si cu vajnicul sau conducator, C.V.Tudor; nu veti gresi.
Mihai Stan
Toronto, Ontario CANADA 
VIVA ROMANIA! VIVA DEMOCRACIA! Vreau Romania sa fie bine, sint cu romanii adevarati sa iubim impreuna libertatea.
Rui Santos
Barra, Aveiro Portugal 
Sunt alaturi de aceasta initiativa a Uniunii Romanesti.
Gabriela Tamara Vincze
Barra, Aveiro Portugal 
Semnez cu toata convingerea acest Apel al Uniunii Romanesti, pentru binele Romaniei si poporului roman. Doamne Ajuta!
Carmen Butuc
Aveiro, Aveiro Portugal 
Sunt curios sa vad daca aceasta epopee,in spiritul "Tiganiadei" va duce la schimbari in MI. Este incredibila comportarea ofiterilor MI insrcinati cu aceasta misiune. Sa ma ierte Dumenzeu... dar as prefera sa descopar ca a fost numai rea intentie. Ce credibilitate ca si candidata NATO poate o tara care a oferit spectacolul fara precedent in lume al umilirii a mii de jandarmi , a unor ofiteri netrebnici fugind iepureste... Dupa demonstratia de zilele trecute nu cred ca mai suntem pe lista NATO....nici macar ca amenintare. Va rog, Domnule Presedinte..aratati-mi ca ma insel.
Vladimir Leancu
Dallas, TX USA 
Sper sa ajute la ceva
Andrei Tudor
Kitchener, Ontario Canada 
Comentariile sunt de prisos.Trebuiau de mult scoase in afara legii, mai ales ca se stie foarte bine care sunt. Pacat de o asemenea tara ca Romania. Trebuie insa sa fim optimisti, dar mai ales realisti.
Dana si Costin Ograda-Bratu
Kitchener, Ontario Canada 
Dorim democratie dar pe baza de consens nu cu bata.
Michael Constantinescu
shreveport, la usa 
Sunt de acord si pentru arestarea tuturor celor ce au incercat rastunarea in forta a ordinii de drept din Romania in ianuarie 1999
V. Muresan
USA 
Imi exprim sprijinul pentru apelul Uniunii Romanesti de consolidare a democratiei.
Irina Paraschiv
Chapel Hill, North Carolina USA 
Sa "multumim" minerilor pentru usa trantita in nas de vest...Ceea ce ne-a derutat cel mai mult ,insa, a fost nu atat huliganismul deja vestit al minerilor,cat sprijinul acordat acestora de populatie.Nu poti sa primesti cu paine si cu sare o mana de analfabeti, al carei lider isi plimba fundul in masini scumpe, si al carui cont are mult prea multe zerouri.Cat de saraci am fi, nu pot sa cred ca ne-am pierdut orice umbra de mandrie, nu pot sa cred ca ne plecam in fata unui ticalos care are impresia ca dreptatea se face cu pumnul.Romani, chiar daca ati fost inselati a nu stiu cata oara, nu acordati credit unuia care are atata respect pentru tara cat pentru o ceapa degerata.
Crampita Adrian
Detroit, Mi U.S.A. 
Minerii au avut dreptate sa ceara revendicari. Asa zisa reforma este o batjocura pe care nici o alta parte a societatii romanesti nu o mai poate suporta. FMI dicteaza in Romania si blegii de guvernanti accepta toate idioteniile lor, adica ridicarea preturilor la energie, inflatie de 50% anual, ducind la imprumuturi care nu mai pot fi platite. Banca Mondiala Si FMI sint dusmanii tarii noastre care se vede strivita de masuri inumane care nu au nimic de a face cu economia de piata. Dan Pasa
Dan Pasa
New Orleans, Louisiana US 
Cerem ca justitia sa-si faca datoria si sa impuna respectarea legilor si a constitutiei. In orice tara democratica si civilizata a lumii, actele de coruptie si de terorism sant pedepsite cu asprime. Organizatiile teroriste sant interzise iar persoanele care instiga sau participa la acte de terorism sant judecate si condamnate. Vadim Tudor a sustinut in mod public actiunea minerilor si a amenintat cu desfiintarea parlamentului Romaniei. Miron Cozma a amenintat tara si a dirijat pe mineri in actiuni care se situeaza in afara legii. Romania nu va ajunge nicaieri pana cand justitia nu asigura ca legile tarii sa fie respectate. Cerem justitiei sa actioneze imediat! Liviu Cananau
Liviu Cananau
Kitchener, Ontario Canada 
Am incercat sa privesc totul obiectiv, de la distanta.Am citit in ultimul timp doar presa austriaca pt. a-mi putea forma o parere cat mai obiectiva despre Romania. Am considerat ca ziarele romanesti exagereaza, dar la fel se vede si aici implicarea partidelor politice extremiste: un "joc" murdar al unor fosti securisti care incearca prin orice metode sa puna mana pe putere si sa profite de o tara intreaga. Rog pe aceasta cale ca presa romaneasca sa sustina in continuare o politica in spirit democratic.
POPESCU ALEXANDRA
Viena, Austria 
Partea cancerigena ameninta sa imbolnaveasca intregul corp daca nu este indepartata imediat.
Aurora Nannen
Nordgeorgsfehn, Leer Germania 
Nepedepsirea vinovatilor ar face dovada unei societati unei total corupte si ar atrage cu sine pierderea credibilitatii atit interne cit si externe.
Carmen Philipps
Brill, Wittmund Germania 
Semnez pentru scoaterea în afara legii a fortelor politice extremiste implicate în încercarea de rãsturnare a regimului politic democratic ales. Dragi români din tarã cu idei democratice! Noi vom fi mereu alãturi de voi si chiar dacã drumul spre o adevãratã democratie este lung, greu si cere multe sacrificii ceea ce vã putem spune noi e sã nu vã lãsati. Gînditivã la copiii vostri. Numai în felul acesta, continuînd pe aceastã cale a democratiei ei vor putea beneficia de o viatã mai bunã si mai fericitã. Sîntem si vom fi mereu alãturi de voi.
Mesecsoff Ladislau
Ticino, Ti Elvetia 
E umilitor pentru natiunea noastra de a fi adusa in constiinta publica internationala numai prin evenimente de natura celor recente... Democratia adevarata inca nu exista nicaieri in lume. Insa tendintele democratice ar trebui sa fie aparate cu mai mult curaj in Romania.
Nicola Toma
Montreal, Quebec Canada 
Numai luand masurile LEGALE, in fata justitiei,mergand pana la masuri penale, chiar daca respectivii vinovati se ascund in spatele imunitatii parlamentare, vom putea instaura democratia in tara, si vom putea privi cu fruntea sus in ochii Europei!!!
DOROBANTU FLORENTIN
Bucuresti, Bucuresti Romania 
Partidul Romania ar trebui scos in afara legii, C.V. Tudor trimis la inchisoare pentru incitare la violenta si periclitarea sigurantei statului... Iar Miron Cosma ar trebui trimis odata pentru totdeauna tot la inchisoare (daca se poate, pe viata!)
E.K.
USA 
Deacord cu propunerea ,cu conditi sa se aplice si guvernantilor, care prin lipsa de solicitudine corespunzatoare care prin prin lipsa corespunzatoare de dialog,au generat situatia exploziva
F. Momeo
Montreal, Quebec Canada 
Sunt de acord cu apelul dvs. Jos, România Mare!
Cãtãlin Anton
Bucuresti, România 
Sint de acord ca M.Cosma si C.V.Tudor trebuie sa raspunda in fata justitiei,dar mi se par la fel de vinovati acei judecatori care au permis lui M.Cosma sa iasa din inchisoare dupa tot ce a facut pina acum.Nu cred ca va fi posibila o adevarata reforma in ROMANIA fara a face inainte o reforma morala,o asanare a institutiilor Statului Român.
Tataru Nicolae
Bruxelles, Belgia 
Toti romanii trebuie så sprijine Reforma si Democratia din Romania. Pentru ca in viitor så fie posibil ca Romania så fie o parte civilizatå a Europei trebuie continuatå reforma si modernizarea tårii. Cuvinte ca de exemplu "Noi nu ne vindem tara", ne vor duce in mormint. Dinpotrivå, guvernul trebuie så facå tot posibil så atragå capital stråin in Romånia. Societatea noastrå a stat si a båtut pasul pe loc 10 ani de zile. Pinå si Bulgaria si-a fåcut reforma. Opriti improductivitatea politicå si economicå din Rominia. Incepeti reforma. Asigurati si dezvoltati democratia intrun fel care så satisfacå socieratea Romina si adaptarea tårii la UE. Romånia si Romånii pot mai mult! Sebastian Ionescu
Sebastian Ionescu <defoe@hotmail.com>Suedia 
Dupa cum vad, aici este locul pentru un slogan potrivit. Cred ca cel mai potrivit lucru este sa-l felicit pe Presedintele de Onoare al Uniunii Romanesti, Prof. Mircea pentru aceasta idee superba. Alaturi de asemenea romani, victoria nu va fi niciodata un dubiu. Sa ne ajute Dumnezeu !
Juergen Pflanzer
Hannovra / Hannover, Saxonia Inferioara / Niedersachsen Germania 
Nu vâ lâsati fratilor români, bravo sîntem cu voi!
Brestian Ioan
Montreal-Nord, Quebec Canada 
NU VA LASATI FRATILOR
codreanu
SYDNEY, NSW AUSTRALIA 
Nici un fel de revendicare sindicala nu poate fi impusa cu bata. Nu se poate accepta ca minerii sa fie o parte privilegiata a "clasei muncitoare", numai pentru ca sunt mai violenti si au pumnii mai mari. Cine e mai util pentru societate: minerii care produc pagube economiei (nu din 1990, ci inca de cand s-au umflat estimarile geologice din ordinul lui Ceausescu), sau amaratii care muncesc zi de zi, la Bucuresti sau aiurea, in economia reala (adica privatizata), si platesc toate impozitele si asigurarile sociale (pe care Regia Huilei n-a catadicsit sa le plateasca niciodata pana acum) ? Cat despre scoaterea in afara legii a PRM, nu vad de ce sunt necesare atatea discutii. Legea pedepseste huliganismul, nu-i asa ? Atunci fortele de ordine trebuie sa ia cuvenitele masuri si impotriva partidelor de huligani. Altfel, Romania nu se va mai civiliza niciodata.
Mihai Nedelea
Sulphur, Louisiana SUA 
Numai impreuna vom reusi!
Gabriel Savulescu
Köln, NRW Germania 

Buliga Adrian
Gura Humorului, Romania 
Aplicarea legii este cea mai buna contributie la intarirea statului de drept. Restul e gargara ineficienta.
Cristi Mujdei
Antwerpen, Belgia 
Aceasta democratie asa cum este ea este cel mai de pret lucru al acestui popor de timpiti!!!
Badea Daniel
Pitesti, Arges Romania 
Sper ca cei vinovati sa platesca scump pentru ceea ce au facut , dar mai ales pentru imaginea ce au creat-o Romaniei in fata intregii lumi.
Simona Dinuta
Westland, Michigan U.S.A 
Trebuie facuta ordine odata pentru totdeauna in TARA noastra DULCEA ROMANIE pentru ca este pacat pentru POPORUL ROMAN si pentru tara.
Marius Viorel Munteanu
Detroit, Michigan USA 
semnes apelul pentru scoaterea in afara legii a partidului PRM
Floarea Teoh
Ottawa, Ontario Canada 
Daca WC Tudor si Luceafarul Huilei nu intra nici de data asta la puscarie, inseamna ca Emil Constantinescu e complicele lor!
Catalin Avramescu
Helsinki, Finlanda 
Glad to Help
Robert Balcu
Dallas, Texas USA
Mai bine mai tarziu dacat niciodata; OK, dar cat de tarziu? Daca suntem cinstiti, istoria post-decembrista nu consta decat din repetarea la nesfarsit a unor fapte care in mod sigur nu duc acolo unde pana acum toti politicienii au promis ca Romania va ajunge.
Peter Fettich
München, Germania 
Nimeni nu este mai presus de lege! Sprijiniti oamenii care sunt in stare sa slujeasca legea si onoarea dincolo de fiinta lor si aparatii pe acestia! Totul este simplu: APLICATI LEGEA! Stirpiti orice forma de extremism si comunism atata timp bestia nu isi va recapata puterea!
Leonard Stoica
Lund, Skåne Sweden 
Pentru ca sa nu mai fim iarasi ce am fost...
Marius Cosmeanu
Targu-Mures, Transilvania Romania 
Deocamdata, nestimati si neiubiti guvernanti! Parea mea este ca, pina nu scoateti in afara legii UDMR si PRM, pana nu-i decapitati politic pe liderii si adeptii lor, pana nu restructurati MI RADICAL prin demilitarizare si descentralizare, pana nu-i bagati dupa gratii pe cei ce au tradat biata si firava democratie romaneasca castigata si demarata cu atatea sacrificii si jerfe umane, pana nu redefiniti unitatea nationala, pana nu respectati la sange Statul Roman, pana nu adaptati si racordati Constitutia Tarii la cerintele actuale in sensul respectului si functionarii ei, pana nu terminati odata pentru totdeauna cu bascalia aceea de universitate maghiara, pana nu repectati la sange Limba Romana, ca limba oficiala a tarii, pana nu veti intelege pentru totdeauna ca Romania este stat National si Unitar, pana nu distrugeti 100% lichelismul politic si nu veti face epurari si innoiri in clasa politica aflata la guvernare, pana nu-i demascati si-i condamnati pe politicienii care in spatele SRL -lor lor distrug sistematic dar sigur tara prin dezvoltarea acelei economii subterane, pana nu demascati si condamnati justitia corupta, printr-o restructurare agresiva a acesteia, pana nu ridicati la rang de lege Punctul 8 din Proclamatia de la Timisoara, pana nu distrugeti ireversibil tot esalonul politicii comuniste care-si face de cap, luptind din reasputeri pentru impunerea la guvernare a fortelor nationalist-extremist-comuniste, pana nu-l puneti la zidul Targovistei pe Iliescu si pana nu creati un adevarat serviciu de informatii care sa lupte informativ pentru protectia statului,nu veti putea face nimic. Si atunci mai bine lasati loc unei forme de dictatura, spre binele bietului si amaratului de roman. Evident nu este de dorit asa ceva dar DESTEPTATI-VA oameni buni, pana cand acei "straluci luceferi ai vicillor" nu vor putea sa-si faca jocul final. Nu fiti fricosi, nu va lasati intimidati de amenintati europene, americane,comunitare,NATO-iste etc. pentru ca si ele fac parte dintr-un sistem care unde tine, tine unde nu tine nu tine. Ma rog la Bunul Dumnezeu sa va ajute si sa va lumineze mintile spre a intelege mai mult decat am scris eu aici in cateva randuri amarate si dezlanate, in asa fel incat romanul si Romania sa devina roman si Romania.
Nick Young
Edmonton, Alberta Canada 
Ce s-a intamplat este de neiertat.Puterea actuala va purta intreaga responsabilitate daca nu va lua niste masuri ca sa asigure Romaniei un viitor oarecum linistit pantru a se putea da drumul la reforma atat de necesara: 1.scoaterea in afara legii a PRM; 2.arestarea capilor rebeliunii,instigatorilor si complotistilor; 3.restructurare "la sange" in institutiile fundamentale. DACA NU se vor urma acesti pasi Romania va fi de nesalvat de-acum in vecii vecilor iar actuala putere va fi la fel de vinovata de ingroparea acestei tari.
Radu Budeanu Jr
Washington, Va USA 
Problema(veshnic nerezolvata)este cum poate ajuta sau influenta mersul spre bine al tarii nishte mesaje de acest fel,cand ei,bravii conducatori, nu au fost in stare,macar, sa apere 20 de milioane de oameni de cateva mii de sperietori ambulante...Nu-i de mirare ca ne vom "regasi" cu sutele de mii in afara Romaniei(nu mai este loc pentru cei cinstiti,normali si care vor sa faca cu adevarat ceva)Asadar,sa semnam cu totii -vom fi milioane bune in curand...
Gabriel Georgescu
Princeton, New Jersey USA 
Este timpul ca dupa noua ani de incercari, sa se gaseasca o cale corespunzatoare de a restabili ordinea. Democratia trebuie sa foloseasca si loganul: pentru o morala constienta si responsabilitate pentru respectarea legii. Popoarele Romaniei au demonstart o mare forta creatoare, colaborare, ajutor reciproc si o infratire in toate conditiile istorice. Este o falsitate ca Romanii n-ar fi in stare sa fie buni gospodari. Cetateni ai Romaniei, fiti vigilenti! Folositi azi, mintea romanului de pe urma.
Stefan Horvath
Coquitlam, British Columbia Canada 
TRAIASCA ROMANIA,TRAIASCA TRICOLORUL,TRAIASCA POPORUL...DREPTATE ,EGALITATE,FRATERNITATE..ETC. P.S. Sa nu uitam ca nici un copil nu se poate naste intr-o zi...trebuie 9 luni!!!...
Marin
Seattle, WASHINGTON USA 
MAI BINE MAI TARZIU DECAT NICIODATA !
DIANA SI FLORIN POSTELNICU
TEMPE, ARIZONA USA 
Daca nici acum nu exista motive ca, WCtudor, m.cosma si toata clica lor de derbedei, sa fie arestata si judecata, atunci ne meritam soarta si nu ne ramane decat sa ne apucam (iar) de fumat. Emile, trezeste-te!
Bogdan Cojocneanu
Van Nuys, California USA 
Daca nici acum nu exista motive ca, WCtudor, m.cosma si toata clica lor de derbedei, sa fie arestata si judecata, atunci ne meritam soarta si nu ne ramane decat sa ne apucam (iar) de fumat. Emile, trezeste-te!
Bogdan Cojocneanu
Van Nuys, California USA 
Mult "noroc" ( acest cuvant in timp va fi urat) dar sper ca DEMOCRATIA sa apara si-n Romania. Evenimentele de sapt. trecuta a aratat inca o data ca in Romania mai este mult de lucru. Consternarea apare cand, populatia, ca si-n vechiul regim cand da de greu se alatura extremistilor care daca ar ajunge la putere ar uita promisiunile populiste cu care-i indoctrineaza acum. Totusi eu sper sa ajungem in randul tarilor democratice.
T.Dinca
Coquitlam, BC Canada
Semnez cu placere acest mesaj dar analizind un pic, constat ca Romania a depasit granitele pe care le exprima mesajul de fata. Le depaseste in sensul ca, dupa atitea mineriade, manipulari mafiote la toate nivelurile etc., in Romania se poate intimpla orice. La 9 ani de democratie...Nu ne ramine decit sa speram ca alte generatii, cele tinute acum cu calusul in gura, vor rezolva ceea ce se fac cei de-acum ca rezolva. Acestora din urma le doresc viata lunga, ca sa poata raspunde pe viitor asa cum se cuvine pentru ceea ce fac acum...
Gabriel ANTON
New York, NY USA
IN URMA CU 66 DE ANI IN GERMANIA VENEA LA PUTERE, PURTAT DE VALUL ENTUZIASMULUI POPULAR, ADOLF HITLER. CE A URMAT SE STIE... NU VREAU SA CRED CA CEI CARE NE CONDUC AU UITAT ASTA. DUMNEZEU SA BINECUVINTEZE ROMANIA.
LUCIAN ILIE
NY, NY USA
Mult succes in buna intentie pe care o aveti.
Constantinescu Adrian
Montreal, Quebec Canada
Doamne ajuta sa se intample
Craciunas Petru
Montreal, Quebec Canada
Toti cei care batjocoresc valorile democratice atat de greu dobanandite in ultimii 9 ani si incalca legile in vigoare trebuie deferiti justitiei si judecati conform legislatiei in vigoare.
Rupen Balca
Harrisonburg, Virginia USA
Nu stiu daca apelulul nostru va avea urmari practice,dar "monstrul" care mai lucreaza in constiintele bolnave trebuie cumva inlaturat, fara bate si gorile.Cei 20 de ani prezisi pentru trezire au fost parcursi mai repede decat si-au putut imagina cineva. Drumul romanilor catre democratie nu poate fi oprit.
Mircea Bartan
Parma, Cuyahoga Ohio
Mai bine mai tirziu decit niciodata.
Florin Scarlat <
Montreal, Quebec Canada
Pentru iesirea in sfarsit din zodia nenorocului prin care trece Romania de mult prea mult timp trebuie ca fortele ratiunii sa aiba puterea si aceasta putere sa elimine hotarat fortele obscure ale raului
Virgil Domocos
Montreal, Quebec Canada
Noi, românii din diaspora, trãim si muncim în diferite tãri unde democratia, dialogul, întelegerea si toleranta sunt cheile fundamentale cu care se deschid portile oricãrei revendicãri sociale. Avem datoria sã ne unim fortele si sã dãm încã un exemplu compatriotilor si formatiunilor politice din tarã. Românii din diaspora, suntem o fortã intelectualã cu deosebitã experientã democraticã pe care Guvernul României înca nu a folosit-o. Vrem sã ne ajutãm tara!
Adrian Butuc
Praia da Barra, Aveiro Portugal
Democratia nu se face cu o coadã de topor. Partidele extremiste din România încearcã cu disperare sã readucã un regim comunist la putere. A sosit timpul ca noi, românii, sã scãpãm o datã si pentru totdeauna de teroarea comunistã. Le datorãm acest lucru celor care au murit pentru noi, la Revolutie si la Mineriadã.
Radu Murgescu, Jr.
Dallas, Texas SUA