Comisia pentru Probleme Economice si Financiare

Presedinte Dl. Marius Avram

Bucuresti, ROMÂNIA, 29 ian 1998 (UR) -- În seara zilei de 2 martie anul trecut, a avut loc în Washington, DC o întrevedere între prof. univ. Dr. Mircea Roman, ing. Liviu Cãnãnãu, consilier Radu Murgescu ( în prezent membri ai Biroului Executiv al Uniunii Românesti ), si Dr. Mircea Ciumarã, Ministru de Stat al Finantelor, Ionut Costea, secretar de stat în Ministerul Finantelor, la resedinta Ambasadorului României Mircea Geoanã. Discutia a adresat stadiul reformei, cât si posibilitãti de finantare interne si externe ale guvernului.

Dr. Mircea Roman, a sugerat Ministrului de Finante introducerea conceptului de "savings bonds", titluri garantate de stat care sã ofere românilor posibilitatea sã investeascã în tara noastrã. Au fost adresate avantajele si dezavantajele unui astfel de program, precum si potentialul de realizare.

Joi, 29 ianuarie 1998, acea recomandare a devenit o realitate. Titlurile de Stat, eliberate de Casa de Economii si Consemnatiuni, oferã românilor de pretutindeni o posibilitate de a investi în tara lor; o investitie în viitorul României. Mii de oameni si-au asteptat astãzi rândul la C.E.C. pentru a cumpãra aceste titluri de stat.

Printr-o colaborare strânsã între diaspora si tarã, prin claritatea si încrederea transformarii unei idei simple în realitate, România a facut înca un pas spre viitor.


NEW BRUNSWICK, CANADA, 10 dec 1997 (UR) -- Uniunea Romaneasca doreste sa va aduca la cunostinta debutul activitatii comisiei pentru problemele economice si financiare. Domnul Marius Avram isi ofera timpul si cunostintele lui in acest domeniu.

Pentru informatii suplimentare puteti sa il contactati pe Dl. Marius Avram la urmatoarea adresa: avrammar@nbnet.nb.ca sau prin mesaj electronic la romania@netside.net.

Uniunea Romaneasca

Asteptãm comentariile dumneavoastrã la: romania@netside.net
© 1997, 1998  Uniunea Româneascã. All rights reserved.
Paginã desenatã si intretinutã de
Uniunea Româneascã Webmaster.


Intoarce-te la Pagina Anterioara  Întoarce-te la Pagina Anterioarã