Comisia pentru Probleme Sociale si de Sanatate

Dr. Petre Manu           Dr. Jurgen Pflanzer

NEW YORK, 23 dec (UR) -- Dr. Petre Manu, directorul Comisiei pentru Probleme Sociale si de Sanatate din cadrul organizatiei internationale non-profit a diasporei romanesti Uniunea Romaneasca, a anuntat astazi la New York creerea Premiului Uniunii Romanesti - "Sanatatea Publica 2000."

Acest premiu va recompensa cea mai buna teza de diploma a unui student medicinist din Romania (promotia 1999) care va alege ca subiect sanatatea publica din Romania postcomunista. Studentul care va castiga si conducatorul stiintific al tezei vor primi, fiecare, o medalie si 1000,00 de dolari.

"Scopul acestui premiu," a spus Dr. Manu, "este incurajarea cercetarii stiintifice al efectului somajului, saraciei, malnutritiei, abuzului de droguri, prostitutiei, si inzestrarii tehnice deficitare asupra starii de sanatate a populatiei."

Formularele de inscriere pentru Premiul Uniunii Romanesti - "Public Health 2000" se pot obtine de la adresa: Dr. Petre Manu, Associate Professor of Medicine, Director of Medical Services, Hillside Hospital, Glen Oaks, New York 11004, SUA. Informatii suplimentare se pot obtine de la cel mai apropiat birou al Uniunii Romanesti sau prin Internet la adresa romania@netside.net.


NEW BRUNSWICK, CANADA, 9 dec (UR) -- Uniunea Romaneasca are deosebita placere de a anunta crearea comisiei de experti pentru probleme sociale si sanatate. Aceasta comisie va studia in mod competent, si va propune, cai de rezolvare a diferitelor probleme sociale si de sanatate.

Comisia a fost stabilita la initiativa Dr. Petre Manu si sustinuta de Dr. Jurgen Pflanzer. Printre actiunile pe care Dr. Manu si Dr. Pflanzer doresc sa le duca la indeplinire se numara stabilirea unei relatii cu Societatea Medicilor Romani din Statele Unite, extinderea initiativei "Jose Carreras - Impotriva Leucemiei" in Romania si intarirea cooperarii cu medicii romani din Romania.

Dorim pe aceasta cale sa le uram succes.

Pentru informatii suplimentare puteti sa ii contactati direct la urmatoarele adrese: Dr. Petru Manu drmanu@idt.net Dr. Jurgen Pflanzer 101.90009@germanynet.de sau prin mesaj electronic la romania@netside.net.

Uniunea Romaneasca