Premiul Uniunea Romaneasca 1997

Moncton, New Brunswick, CANADA, 27 ian 1998 (UR) -- Uniunea Romaneasca Inc., organizatia de opinie si actiune a diasporei romanesti, a acordat Premiul Uniunea Romaneasca 1997 domnului Octavian Ureche in semn de recunostinta pentru contributia sa remarcabila la aproprierea si unirea romanilor de pretutindeni, si la intarirea legaturilor dintre diaspora si tara.

"Ideea de baza," a spus prof. univ. Dr. Mircea Roman, presedintele Uniunii Romanesti, "este acordarea acestui premiu unei personalitati din diaspora romaneasca care a marcat in mod deosebit (in anul 1997)  viata romanilor din strainatate."

Realizatorul ROMANIEI VIRTUALE, o remarcabila prezentare a Romaniei pe Internet, Tavi, asa cum este el cunoscut, a pus la dispozitia lumii intregi o multitudine de informatii despre tara noastra. In acelasi timp, domnul Octavian Ureche a fost un partener important in campania "Romania in NATO '97" organizata de Romanian Lobby la inceputul anului trecut. Prin efortul depus s-a inlesnit adunarea a peste 10.000 de semnaturi care au fost apoi trimise secretarului de stat al Statelor Unite, doamna Madeleine Albright.

Folosind resursele oferite de technologia moderna, romanii din strainatate pot asculta in direct statii de radio din tara, pot citi zilnic numeroase ziare romanesti si pot coresponda electronic cu prieteni din toate colturile lumii. Desigur, toate aceste progrese in stiinta nu au rezultat din contributia unui singur om. Dar printre cei ce au incurajat schimbarea putem numara si un roman, domnul Octavian Ureche.


UNIUNEA ROMÂNEASCÃ INC.
Organizatia de opinie si actiune a Diasporei Românesti

acorda

PREMIUL UNIUNEA ROMÂNEASCÃ
1997

Domnului OCTAVIAN URECHE

In semn de recunostintã pentru contributia sa remarcabilã
la aproprierea si unirea românilor de pretutindeni
si la intãrirea legãturilor dintre diaspora si tara.


Sus
Actiuni si Initiative Anunturi UR Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite

Montreal, CANADA, 29 ianuarie 1998 Premiul Uniunea Romaneasca 1997

Tin sa adresez multumirile mele cele mai sincere Uniunii Romanesti, si in particular domnului Roman, pentru acordarea acestui Premiu.

Am fost foarte placut surprins de faptul ca modesta mea contributie a fost luata in considerare si a reusit sa ajute cauza Romaniei in strainatate. Consider ca aceasta contributie nu reprezinta decat un inceput la crearea unei noi imagini, imagine care sa reflecte realitatea si potentialul enorm oferit de tara noastra.

Inca odata, multumesc !
Tavi Ureche


Sus
Actiuni si Initiative Anunturi UR Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite

Asteptãm comentariile dumneavoastrã la: romania@netside.net
© 1997, 1998  Uniunea Româneascã. All rights reserved.
Paginã desenatã si intretinutã de
Uniunea Româneascã Webmaster.


Intoarce-te la Pagina Anterioara  Întoarce-te la Pagina Anterioarã