Pentru a deveni membru al Uniunii Romanesti apasati aici

Proiect: Titluri de stat

SCOP: Crearea unor posibilitati pentru romanii de pretutindeni de a investi in viitorul Romaniei. Crearea unor posibilitati ca tara sa se poata imprumuta de la cetatenii ei.
Specificatii: Folosirea modelului de "U.S. Savings Bonds". Dobanda in lei si/sau in valuta convertibila.
Termen: Inceput in 1997, finalizarea proiectului pana in 1999.
Stadiul: REALIZAT 29 I 1998.


Bucuresti, ROMÂNIA, 29 ian 1998 (UR) -- În seara zilei de 2 martie anul trecut, a avut loc în Washington, DC o întrevedere între prof. univ. Dr. Mircea Roman, ing. Liviu Cãnãnãu, consilier Radu Murgescu ( în prezent membri ai Biroului Executiv al Uniunii Românesti ), si Dr. Mircea Ciumarã, Ministru de Stat al Finantelor, Ionut Costea, secretar de stat în Ministerul Finantelor, la resedinta Ambasadorului României Mircea Geoanã. Discutia a adresat stadiul reformei, cât si posibilitãti de finantare interne si externe ale guvernului.

Dr. Mircea Roman, a sugerat Ministrului de Finante introducerea conceptului de "savings bonds", titluri garantate de stat care sã ofere românilor posibilitatea sã investeascã în tara noastrã. Au fost adresate avantajele si dezavantajele unui astfel de program, precum si potentialul de realizare.

Joi, 29 ianuarie 1998, acea recomandare a devenit o realitate. Titlurile de Stat, eliberate de Casa de Economii si Consemnatiuni, oferã românilor de pretutindeni o posibilitate de a investi în tara lor; o investitie în viitorul României. Mii de oameni si-au asteptat astãzi rândul la C.E.C. pentru a cumpãra aceste titluri de stat.

Printr-o colaborare strânsã între diaspora si tarã, prin claritatea si încrederea transformarii unei idei simple în realitate, România a facut înca un pas spre viitor.


Prima etapã: obligatiuni în valutã

"Ministerul de Finante intentioneazã sã iasã pe piata internationalã de capital, prin lansarea unei emisiuni de obligatiuni în marci germane, a declarat Ionut Mircea Costea, secretar de stat în Ministerul de Finante. Valoarea emisiunii este de aproximativ 500 milioane DM, lansarea urmând sã aibã loc dupã discutiile ce vor avea loc cu principalul consultant al emisiunii"
Telegrama din 7 martie 1997

Obligatiunile puse pe piatã în urmatoarea sãptãmânã au fost vândute în câteva zile.


Sus


Sus


Sus
Actiuni si Initiative Anunturi UR Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite

Asteptãm comentariile dumneavoastrã la: romania@netside.net
© 1997, 1998  Uniunea Româneascã. All rights reserved.
Paginã desenatã si intretinutã de
Uniunea Româneascã Webmaster.


Intoarce-te la Pagina Anterioara  Întoarce-te la Pagina Anterioarã