Pentru a deveni membru al Uniunii Romanesti apasati aici

APEL CATRE COMUNITATEA ROMANO-AMERICANA

SCOP: Întâlnire cu membrii comunitãtii româno-americane.
Specificatii: Kennedy Center, in ziua de 18 Iulie 1998.
Stadiul: În curs de desfãsurare.


PRESEDINTELE ROMANIEI VIZITEAZA STATELE UNITE
APEL CATRE COMUNITATEA ROMANO-AMERICANA

Presedintele Romaniei, Prof. Emil Constantinescu, va vizita SUA, intre 15-22 Iulie 1998 (Washington, San Francisco, Chicago, eventual Detroit). Vizita din luna Iulie include prima vizita oficiala la Casa Alba a unui presedinte roman democratic ales.

Programul vizitei Presedintelui Romaniei la Washington cuprinde o intalnire cu membrii comunitatii romano-americane, la Kennedy Center, in ziua de 18 Iulie 1998. Intalnirea va fi urmata de un concert, vernisajul unei expozitii a artistilor plastici americani de origine romana si de o receptie (conform informatiilor oferite de Ambasada Romaninei, manifestarile sunt sponsorizate din fonduri oferite de companii americane).

Free Romania Fund (FRF), Congresul Americanilor de Origine Romana (CORA), Bisericile Ortodoxe Romane din zona Washington, The First Romanian Baptist Church of Virginia si The American Friends of Romania, au luat initiativa infiintarii unui Comitet Coordonator avand urmatoarele obiective:
- organizarea intalnirii, astfel incat aceasta sa  reprezinte o manifestare romaneasca de inalta calitate.
- exprimarea deschisa, libera si civilizata a opiniilor, doleantelor si sperantelor comunitatii.

Ambasada Romaniei din Washington a primit favorabil aceasta initiativa, a oferit tot sprijinul si coopereaza indeaproape pentru reusita actiunii. Am fost asigurati ca se va da o serioasa consideratie sugestiilor Comitetului Coordonator in toate aspectele intalnirii Presedintelui cu membrii comunitatii.

Academia Romano-Americana de Arte si Stiinte, The Alliance of Transylvanian Saxons, ARFORA, AROY, The Association of Romanian Catholics of America, The Congress of Macedo-Romanian Culture, The East European Research Center, Fundatia Culturala Romano-Americana Ateneeul (Atlanta), The Massachusetts Romanian Society, The Ohio Committee for Inclusion of Romania in NATO, The Orthodox Brotherhood, The Romanian-American Association of Georgia, The Romanian American Community of Chicago, The Romanian American Council, The Romanian-American League Romanian Museum, The Romanian Association of South Florida, The Romanian  Catholic Diocese of Canton, The Romanian Ethnic Art Museum, The Romanian Orthodox Archdiocese of America and Canada, The Romanian Orthodox Episcopate of America, The Romanians of Texas Association, Societatea Romana de la Harvard University, Uniunea Romaneasca, Uniunea si Liga Societatilor Romane Amerciane s-au alaturat initiativei, devenind membre ale Comitetului Coordonator.

Comitetul Coordonator cheama toate organizatiile care nu au putut fi contactate sa se alature acestei initiative. Totodata, adresam invitatia de a participa la intalnirea cu Presedintele Romaniei la Washington, tuturor romanilor americani care doresc sa fie prezenti. Este necesar ca toti cei ce doresc sa participe la intalnire sa ne anunte in cel mai scurt timp, pentru a li se trimite invitatii.

Pentru facilitarea deplasarii la Washington, Comitetul Coordonator a obtinut o reducere de 5-10% pentru transportul aerian cu Delta Air Lines si camere cu pret redus vor fi disponibile la hoteluri din Washington. Numarul de locuri la intalnire fiind limitat, intrarea se va face numai pe baza de invitatii. Ne puteti contacta, in scris (P.O. Box 5301, Rockville, MD 20852-5301), telefon (703-448-3372 sau 301-229-1033) prin fax (301-229-1034 sau 703-448-9361), sau e-mail (romanians@aol.com, sturza@aol.com sau lvf@usp.org).

Romanii americani care nu pot sa se deplaseze la Washington, dar doresc ca opiniile lor sa fie cunoscute, sunt rugati sa ni le trimita, in scris, la adresa mentionata. Va asiguram ca mesajul Dumneavoastra va fi auzit. Speram ca ne vor contacta nu numai cei care au ceva de criticat, ci si cei care vor sa-si ofere expertiza sau cel putin sa-si exprime speranta intr-un viitor mai bun pentru Romania.


Sus
Actiuni si Initiative Anunturi UR Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite

Asteptãm comentariile dumneavoastrã la: romania@netside.net
© 1997, 1998  Uniunea Româneascã. All rights reserved.
Paginã desenatã si intretinutã de
Uniunea Româneascã Webmaster.


Intoarce-te la Pagina Anterioara  Întoarce-te la Pagina Anterioarã