Pentru a deveni membru al Uniunii Romanesti apasati aici

Proiect: Promovarea scriitorilor români din diaspora

SCOP: Crearea unei pagini speciale pe Internet pentru promovarea scriitorilor români din diaspora. Îi invităm pe toti scriitorii de origine română din diaspora să-si anunte participarea.
Specificatii: Includerea, in faza a doua, a pictorilor si sculptorilor români.
Termen: Inceput in 1 II 1998, finalizarea proiectului pana in 15 III 1998.
Stadiul: REALIZAT 15 III 1998: Scriitorii români din diaspora


Sus
Actiuni si Initiative Anunturi UR Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite

Sydney, AUSTRALIA, 1 Feb 1998 (UR) -- Comisia pentru Probleme Culturale din cadrul organizatiei de opinie si actiune a diasporei românesti, Uniunea Româneascã, saluta interesul Uniunii Scriitorilor din România (USR) pentru diaspora. USR va deschide luna aceasta o filiala in New York. Pentru a incuraja promovarea culturii romane, Uniunea Româneascã a deschis o pagina speciala pe Internet pentru promovarea scriitorilor români din diaspora.

"Uniunea Româneascã," a declarat presedintele acestei comisii, "invitã pe toti scriitorii de origine românã din diaspora sã-si anunte participarea." Totodata el a anuntat sprijinul organizatiei sale pentru participarea la fenomenul cultural românesc si a vorbit despre proiectul infiintarii unui forum al intelectualitatii românesti orientate cãtre cultura, si o colaborare stransã cu una din reprezentantele culturii românesti din România, Uniunea Scriitorilor.

Comisia pentru probleme culturale a Uniunii Românesti a inceput activitatea spre sfarsitul anului trecut in dorinta de a sprijini promovarea culturii românesti in toate tãrile lumii si deasemenea promovarea culturii universale in România. O atentie deosebita este acordatã centrelor culturale românesti din diaspora pãstrãtoare ale traditiei românesti si diferitelor organizatii din intreaga lume, precum USR, care promoveazã limba românã si orice traditie legatã de fenomenul cultural românesc.


Sus
Actiuni si Initiative Anunturi UR Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite

Ne bucura faptul ca organizatia dumneavoastra a hotarit deschiderea unei pagini literare pe Internet, ca si de faptul ca sprijina deschiderea Uniunii Scriitorilor Români de la New York. Sintem interesati si dorim sa ne facem ecoul tuturor actiunilor Uniunii Românesti, careia ii dorim sa devina una dintre cele mai semnificative organizatii a românilor din diaspora.
Cu stima,
pentru Telegraful de Prahova,
Arthur Teodorescu, secretar general de redactie


"Mi-a facut o deosebita placere sa primesc mesajul dumneavoastra din Australia cu atit mai mult cu cit in el este vorba si de literatura si de Uniunea Scriitorilor din România. Desi mesajul a ajuns si la revista Magazin, al carei redactor sef sint, initiativa dumneavoastra imi umple inima de bucurie deoarece sint si scriitor, prozator, membru al USR si sef al sectiei de Proza al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti. Sint convins ca initiatica dumneavoastra, aceea de a crea "Uniunea Romaneasca" este meritorie si eu, desi nu sint din diaspora, cred ca veti reusi sa stringeti alaturi cit mai multi iubitori de limba româna si de valori culturale românesti."
George Cusnarencu,
redactor sef al revistei Magazin


Sus
Actiuni si Initiative Anunturi UR Comisia de Experti Scrisori si Mesaje Primite

Asteptãm comentariile dumneavoastrã la: romania@netside.net
© 1997, 1998  Uniunea Româneascã. All rights reserved.
Paginã desenatã si intretinutã de
Uniunea Româneascã Webmaster.


Intoarce-te la Pagina Anterioara  Întoarce-te la Pagina Anterioarã