Comisia pentru Probleme Culturale


Va invitam sa vizitati pagina Scriitorilor, pictorilor si sculptorilor români din diaspora.
Va invitam sa vizitati pagina Promovarilor culturale.


Sydney, AUSTRALIA, 1 Feb 1998 (UR) -- Comisia pentru Probleme Culturale din cadrul organizatiei de opinie si actiune a diasporei românesti, Uniunea Româneascã, saluta interesul Uniunii Scriitorilor din România (USR) pentru diaspora. USR va deschide luna aceasta o filiala in New York. Pentru a incuraja promovarea culturii romane, Uniunea Româneascã a deschis o pagina speciala pe Internet pentru promovarea scriitorilor români din diaspora.

"Uniunea Româneascã," a declarat presedintele acestei comisii, "invitã pe toti scriitorii de origine românã din diaspora sã-si anunte participarea." Totodata el a anuntat sprijinul organizatiei sale pentru participarea la fenomenul cultural românesc si a vorbit despre proiectul infiintarii unui forum al intelectualitatii românesti orientate cãtre cultura, si o colaborare stransã cu una din reprezentantele culturii românesti din România, Uniunea Scriitorilor.

Comisia pentru probleme culturale a Uniunii Românesti a inceput activitatea spre sfarsitul anului trecut in dorinta de a sprijini promovarea culturii românesti in toate tãrile lumii si deasemenea promovarea culturii universale in România. O atentie deosebita este acordatã centrelor culturale românesti din diaspora pãstrãtoare ale traditiei românesti si diferitelor organizatii din intreaga lume, precum USR, care promoveazã limba românã si orice traditie legatã de fenomenul cultural românesc.

Informatii suplimentare: Promovarea scriitorilor români din diaspora


NEW BRUNSWICK, CANADA, 9 dec 1997 (UR) -- Uniunea Romaneasca doreste sa va aduca la cunostinta debutul activitatii comisiei pentru problemele culturale. Pentru informatii suplimentare puteti sa ne contactati la urmatoarea adresa: romania@netside.net.

Uniunea Romaneasca

Asteptãm comentariile dumneavoastrã la: romania@netside.net
© 1997, 1998  Uniunea Româneascã. All rights reserved.
Paginã desenatã si intretinutã de
Uniunea Româneascã Webmaster.


Intoarce-te la Pagina Anterioara  Întoarce-te la Pagina Anterioarã